Cytodiagnostiker till Klinisk patologi och cytologi i Karlskrona

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Nu söker vi en cytodiagnostiker till Klinisk patologi och cytologi i Karlskrona!

Laboratoriemedicin är lokaliserat i både Karlskrona och Karlshamn. Verksamheten omfattar klinisk patologi och cytologi, transfusionsmedicin samt klinisk kemi fördelat på 5 avdelningar. På kliniken finns ca 120 anställda fördelade på en mängd olika yrken. Vi arbetar utifrån landstingets värdegrund där alla anställda genom sitt engagemang bidrar till ett gott samarbete vilket ger förutsättningar för en god kvalité på utfört arbete. Goda arbetsförhållanden och god arbetsmiljö är viktiga för oss och vi arbetar för att skapa utvecklingsmöjligheter för vår personal. Vi följer den medicinska utvecklingen i syfte att ge våra kunder service av hög kvalité.

Klinisk patologi och cytologi är en länsgemensam SWEDAC-ackrediterad avdelning inom Landstinget Blekinge. Vi är idag ca 25 anställda inom olika kategorier och vi har tre sektionsledare som ansvarar för arbetet inom områdena, cytologi, patologi och immunohistokemi. Utvecklingsmöjligheter är viktigt för oss och vi har därför skapat en tjänst som specialist-BMA inom klinisk cytologi. Detta ger både möjlighet till fördjupning och specialisering för den anställda inom området och en utökad kompetens för gruppen. Avdelningen tar emot histologiska och cytologiska prover från hela länet för att preparera och diagnostisera. Arbetet är utvecklande och en ytterst viktigt del i vårdkedjan. Vi arbetar för att bli ledande i Sverige inom patologi och cytologi vad gäller kvalitet, effektivitet och arbetsmiljö.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Provanställning kan komma att tillämpas. Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en avancerad, teknisk och mycket lärorik miljö. Som cytodiagnostiker vid klinisk patologi och cytologi kommer du att arbeta med samtliga av sektionens förekommande undersökningar och ha kontakt med alla yrkesgrupper inom avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av morfologisk diagnostik av gynekologiska och övriga exfoliativa cytologiska prover. I rutinverksamheten innebär detta arbetsmoment som att diagnostisera samt att besvara benign cervixcytologi, lungcytologi, urincytologi och blåssköljvätskor samt exsudat och övriga vätskor. Erfarna cytodiagnostiker besvarar även positiv cervixcytologi.

Nya rekommendationer vad gäller HPV-baserad screening mot cervixcancer kommer att föra med sig möjligheter för avdelningen att ta sig an nya uppdrag.

Hos oss kommer du att få goda möjligheter att bredda och fördjupa din diagnostiska kompetens då vi ständigt strävar efter att förbättra våra arbetssätt inom diagnostik genom bland annat regelbundna diagnostikmöten med erfarna cytodiagnostiker och patologer vid multihead- mikroskop.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Biomedicinsk analytiker med vidareutbildning i cytologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av vätskebaserad cytologi är meriterande. Då arbetet är komplext och vi är en relativt liten avdelning ställs höga krav på att du är flexibel och att du har en god förmåga att samarbeta. Vi vill att du är effektiv, noggrann och har en hög grad av servicekänsla. Det är viktigt att du är intresserad av ditt arbete och vill bidra till att verksamheten utvecklas och uppnår sina mål. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Angelica Kjellsson
  Avdelningschef Klinisk patologi och cytologi
  0455-734943
 • Jessica Isaksson
  Vårdförbundet
  0455-734946

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-04.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.