IT-arkitekt till IT-strategisk avdelning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Landstingsservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i 6 affärsområden.

Affärsområde Informatik består av 3 avdelningar, Förvaltning affärssystem, Förvaltning vårdsystem samt IT-strategisk avdelning. Affärsområdet bedrivs affärsmässigt vilket innebär att vi arbetar intensivt med kostnadseffektivitet, samverkan och utveckling av arbetet för att ge bättre IT-stöd till verksamheterna inom landstinget.

Landstinget Blekinge har en tydlig vision att verksamhetsutveckla genom digitalisering och kommande år kommer vi ta stora kliv in i en allt mer digitaliserad verksamhet både för medarbetare och medborgare. Ett led i detta är att vi byter vårt största produktionssystem/journalsystem för att möjliggöra en allt mer digitaliserad verksamhet. Med ett nytt produktionssystem skapar vi förutsättningar för att åstadkomma våra visioner och mål.

En verksamhet som mer och mer kräver digitala verktyg för att den ska fungera och ett samhälle som ställer höga krav och förväntningar på moderna lösningar kräver dialog, insyn och egen valfrihet tillsammans med den tekniska utvecklingen. Vi behöver nu mer än någonsin beakta nya fastighetstekniska lösningar, moderna effektiva IT-lösningar och plattformar, samt införa nya innovationer. För att vi ska skapa en framtid där verksamheten och medborgare ska se digitala möjligheter som en del av sin vård, kommunikation eller möjliggörare för en bättre hälsa så krävs en tydlig arkitekturell styrning.

På IT-strategisk avdelning arbetar idag 10 personer som ansvarar för IT-arkitektur, projektledning samt IT-avtal. Vi behöver förstärkning och söker nu en IT-arkitekt.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

IT-arkitekten stödjer verksamheten genom att se verksamhetens behov i ett större sammanhang och säkerställer att tekniska lösningar är rätt utformade för att skapa ett hållbart, flexibelt och ekonomiskt it-landskap. Kunskap om hur det digitala landskapet hänger ihop och används är viktig i rollen som IT-arkitekt.

Som redskap används ett tydligt arkitekturramverk med tillhörande principer, strategier och processer. IT-arkitekten har det övergripande ansvaret att utforma och beskriva framtidens IT-miljö både taktiskt och strategiskt. Du ansvarar för att ha en helhetssyn över organisationens IT-miljö och kan beskrivas som en länk mellan teknik och användare.

IT-arkitektens uppgifter är att:
- förstå hur IT-landskapet hänger ihop och samverkar.
- kunna se lösningar på ett problemområde och göra det komplicerade enkelt.
- omsätta verksamhetens behov av IT-stöd till en väl fungerande IT-arkitektur
- ta fram strategier, arkitekturlandskap och arkitekturprinciper (rekommendation, riktlinjer och regler).
- omvärldsbevaka inom IT-området och framtidssäkra hela vårt digitala landskap

Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhusen är placerade på två orter. Vissa arbetsresor utanför länet förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har högskoleutbildning med inriktning inom it, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- arbetar eller har arbetat med IT-arkitektur och har tidigare erfarenhet att etablera arkitektur i en större organisation
- har stor förståelse för hur it bedrivs på ett effektivt och strukturerat sätt genom att använda vedertagna arkitekturmetoder

Det är meriterande om du har:

- certifiering inom IT-arkitektur
- erfarenhet av att arbeta med TOGAF som ramverk
- flera års erfarenhet av större och komplexa tekniska lösningar inom IT-infrastruktur, systemutveckling och förvaltning
- arbetat med begrepp, principer och metoder för utformning av IT-arkitektur
- goda kunskaper i analys, modellering och beskrivning av systemarkitektur

Generella kvalifikationer:

Du är självgående, har ett naturligt driv och engagemang samt har lätt för att samarbeta. Du kan leda arbetet i mindre grupper och få gruppens samlade energi att röra sig framåt mot det gemensamma målet. Du har en stark ansvarskänsla och trivs med att jobba i en föränderlig värld där du snabbt får sätta dig in i nya problem och teknologier.

Du uttrycker dig väl både i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi förväntar oss att du håller dig kontinuerligt uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning.

Inom affärsområdet finns en värdegrund som alla ska känna till och arbeta utifrån.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Annelie Ivarsson
  Avdelningschef
  0455-73 68 05
 • Petter Åkesson
  IT-arkitekt
  0455-73 62 42
 • Marie Johansson
  IT-arkitekt
  0455-736252
 • Bo Dahlén
  Vision
  0455-73 62 17
 • Ann-Charlott Andersson
  Sveriges Ingenjörer
  0455-73 62 72

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-28.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.