Kommunikatör

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Kommunikationsenheten är en del av landstingsdirektörens stab. Här arbetar elva medarbetare. Vår roll är att skapa förutsättningar för intern och extern kommunikation. Våra verksamhetsområden är: kommunikationsstrategier, webb och sociala medier, informationsproduktion, media och kriskommunikation. Vi arbetar strategiskt och operativt för att stödja våra verksamheter på bästa sätt med kommunikationsinsatser som ger god effekt. Utmärkande för vår arbetsplats är att vi har en god arbetsgemenskap där vi hjälps åt samtidigt som vi har olika specialistområden. Vi strävar hela tiden efter att utveckla vår kompetens och vårt arbetssätt.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön, individuell lönesättning.
 • Tillträde: Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

En av våra medarbetare lämnar oss för att flytta utomlands med sin familj och vi söker nu hennes efterträdare. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete i ett team med hög ambitionsnivå, stark utvecklingsvilja, god kompetens och fokus på kvalitet och effekt.

Vi befinner oss i ett spännande skede där det sker många förändringar under det kommande året. Vid årsskiftet går vi samman med nuvarande Region Blekinge och en ny region bildas. I samband med regionbildningen lanserar vi ett nytt varumärke. Det pågår även ett arbete med att förändra hälso- och sjukvården så att den kommer närmre invånarna och blir ännu mer fokuserad på patientens behov. Vi har också ett stort rekryteringsbehov därför driver vi tillsammans med HR-funktionen ett långsiktigt arbetsgivarvarumärkesarbete.

Detta är exempel på viktiga uppdrag som du som kommunikatör är involverad i. I ditt uppdrag ingår också stödja en eller flera förvaltningsledningar med olika kommunikationsinsatser. Du får också ansvar för landstingets annonsering. Du kommer främst att arbeta med kortare tidsbegränsade kommunikationsuppdrag och projekt men det kan även bli aktuellt att ansvara för några mer lånsiktiga uppdrag. Dina arbetsuppgifter är både strategiska och operativa men med tyngdpunkt på de operativa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av kommunikatörsarbete. Du är van vid att arbeta i olika kanaler, är nyfiken på nya arbetssätt och är inte rädd för att testa nya metoder och kanaler. Det viktiga för dig är att nå den effekt som din samarbetspartner efterfrågar. Vi söker dig som har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du kan analysera kommunikationsbehov, föreslå lösningar och ta ansvar för att insatser genomförs. Flexibilitet är viktigt i uppdraget liksom förmågan att skapa goda relationer med dem du samarbetar med. Du gillar att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi är en utvecklingsorienterad arbetsplats som hela tiden strävar efter att förbättra vårt stöd och använda nya metoder och kanaler för att kunna lösa behoven på bästa sätt. I ditt arbete ingår därför att vara med och utveckla kommunikationsstödet i Landstinget Blekinge. Du kommer också ingå i landstingets krisorganisation vilket innebär att du har beredskap vid några tillfällen per år.

Vi söker dig som har:
- högskoleexamen med inriktning media och
kommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- några års erfarenhet av kommunikatörsarbete
- mycket goda kunskaper i svenska språket
- erfarenhet av att jobba i InDesign och Photoshop
- erfarenhet av webbpublicering

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
- arbete med film- och fotoproduktion och programvaror för detta
- djupare kunskap om sociala medier
- marknadsföring
- platsannonsering (rådgivning och produktion)

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Madeleine Flood
  Kommunikationsdirektör
  0455-73 40 19
  0734-47 10 07
  E-post: Madeleine Flood
 • Annica Larsson
  Ställföreträdande chef
  0455-73 40 31
  E-post: Annica Larsson
 • Ingla Blåder
  Vision
  0455-73 62 28
 • Carina Svärd
  SACO
  0455-73 40 41

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-26.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.