2 Läkare till Vuxenpsykiatrin / Habiliteringen - Vuxen

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi erbjuder spännande möjlighet att kombinera två intressanta områden inom vuxenpsykiatrin och vuxenhabiliteringen.

Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Habiliteringen har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.
Psykriatrin- och habiliteringen i Blekinge har korta beslutsvägar som ger dig goda förutsättningar att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning.
Vuxenpsykiatrin bedriver öppenvård i länets samtliga kommuner samt heldygnsvård i Karlskrona och i Karlshamn. Akutpsykiatri, intensivvård, beroendevård är organiserade under länsgemensam psykiatri.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att innebära 25 % inom habiliteringen-vuxen och 75 % inom vuxenpsykiatrin. Tjänsterna är placerade i Östra och Västra Blekinge (Karlskrona/Ronneby & Karlshamn).

Vuxenhabiliteringsläkaren har särskild kunskap om olika former av funktionsnedsättning, komplikationer, samsjuklighet, sjukvård, samhällsstruktur och lagstiftning, habilitering och teamarbete. Arbetet utgår från en helhetssyn på patientens situation både medicinskt, socialt, pedagogiskt och psykosocialt. Läkaren kommer att ha ett nära samarbete med vuxenhabiliteringsteamet då läkarens kunskap är en del av teamets kompetens. Teamets tvärprofessionella utredningar av intellektuell, praktisk, fysisk, kommunikativ eller social funktionsförmåga är många gånger en nödvändig grund för vuxenhabiliteringsläkarens bedömning, ordination eller intygsskrivning. Många patienter är i behov av samordnad insats där läkarens insats är nödvändig.
Läkaren deltar i teamkonferenser, har mottagning och samverkar med andra specialister.
Tjänsterna kommer att kombineras med arbete på allmänpsykiatrisk mottagning, där du utvecklar och erbjuder såväl akut som planerad psykiatrisk bedömning, diagnossättning och behandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar inom habiliteringens målgrupp är meriterande.
Viktiga personliga egenskaper är flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga.
Körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  0734-47 16 11
  E-post: Carina Söderholm
 • Karin Magnusson
  Verksamhetschef VUP Väst
  0454-731227
  E-post: Karin Magnusson
 • Sten Björkman
  Överläkare Habiliteringen
  0454-732185
 • Anders Schön
  Chefsöverläkare
  0734-471626
 • Kuno Morin
  Överläkare
  0454-732841
  E-post: Kuno Morin
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.