Kurator till rehabiliteringskliniken, Karlshamn

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

På rehabiliteringskliniken arbetar du i tvärprofessionella team runt patienten. Övriga teammedlemmar är: arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, läkare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare samt undersköterska. Du kommer att vara kurator i rehabiliteringsteamen på Rehab/strokeavdelning samt i teamet Specialiserad rehabilitering i hemmet där du tar emot patienter på mottagningsbesök.

Tillsammans med ytterligare en kurator kommer du att ingå i kuratorsgruppens poolresurs, vilken riktar sig till rehab-, medicin- och kvinnokliniken i Karlshamn.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Heltidstjänst med möjlighet till deltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Urval och tillsättning kan ske löpande, så vänta inte med din ansökan.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Blekingesjukhuset i Karlshamn söker en kurator för tjänstgöring som sjukhuskurator.

Som sjukhuskurator arbetar du med psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor. Du har även kontakt med andra vårdgivare och samarbetspartner.

Tjänsten är en varierande tjänst med många kontaktytor inom och utanför sjukhuset. Det är en stimulerande tjänst som ställer krav på samarbetsförmåga och på förmågan att se och ta egna initiativ. Kuratorerna på sjukhuset har gemensam handledning tillsammans med en extern handledare.

Kvalifikationer

Socionom. Erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården är meriterande. Arbetet är självständigt och kräver stor flexibilitet och samarbetsförmåga. Då mycket av ditt arbete är teambaserat vill vi att du har en positiv och ödmjuk inställning till teamsamarbete.

Mycket goda språkkunskaper i svenska är ett krav, då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och myndigheter i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet av liknande tjänster och tjänsteuppbyggnad.

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef
  0455-73 49 79
  E-post: Marie Kantermo
 • Linda Gerthsson
  Ställföreträdande avdelningschef, specialistrehab
  0454-73 24 60
  E-post: Linda Gerthsson
 • Shannon McCarthy
  Akademikerförbundet SSR
  0455-73 55 35
  E-post: Shannon McCarthy
 • Marita Jerserup
  Akademikerförbundet SSR
  0455-73 46 82
  E-post: Marita Jerserup

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-05.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.