Samordnare till tolkcentralen vid Öron-näs-halskliniken

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Tolkcentralen erbjuder tolkservice till döva, personer med hörselnedsättning samt personer med dövblindhet. Vi är en länsövergripande verksamhet med kontoret placerat i Karlskrona.
Tjänsten som samordnare ingår i en arbetsgrupp med teckenspråks-/dövblindtolkar och vuxendövtolk/skrivtolkar. Arbetet är varierande och mångsidigt vilket gör det flexibelt och stimulerande och erbjuder möjligheter till utveckling i arbetsrollen. Inom verksamheten pågår en ständig utveckling i syfte att förbättra tjänsten och effekten för dem som vi är till för. Tillsammans med kollegorna på tolkcentralen hittar du de bästa lösningarna för våra tolkanvändare och beställare. Detta innebär att alla medarbetare förväntas bidra till utvecklingsarbetet.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som samordnare på tolkcentralen ansvarar du för att ta emot, bedöma och tilldela tolkbeställningar, informera om tolkanvändning samt inköp av tolktjänster. Övrig administration är t ex redovisning och uppföljning av tolkuppdrag samt fakturahantering. Som samordnare på tolkcentralen är du kontaktperson för IT-frågor som berör enheten.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av arbete med tolksamordning och administrativt arbete på en tolkcentral. Tjänsten som samordnare är 75 % varför resterande tid upp till heltid kombineras med andra uppgifter. Utbildningar som är aktuella för tjänsten är skrivtolk, teckenspråk/dövblindtolk eller medicinsk sekreterare. Kunskaper i teckenspråk är meriterande. Vi ser gärna att du har intresse för IT och goda kunskaper i Officepaketet samt att du har allmänna kunskaper om digitala lösningar, e-tjänster och kommunikationskanaler. En förutsättning för tjänsten är att du har goda kunskaper i det svenska språket. Vi ser gärna att du är strukturerad och noggrann och har förmåga att samarbeta, är strategisk, kreativ och stresstålig. Du har kommunikativa färdigheter och pedagogisk förmåga.

Om din profession är skriv- eller teckenspråkstolk erfordras körkort.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Ann-Sofie Weinsjö
  Avdelningschef
  0455-73 52 20
 • Marie Schrewelius
  Samordnare/Medicinsk sekreterare
  0455-73 51 67
 • Helena Toresson
  Vision
  0455-73 51 84

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.