Personalchef till Psykiatri och habiliteringsförvaltningen

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Landstinget Blekinge har cirka 5 000 medarbetare och är därmed en av länets största arbetsgivare. Psykiatri och habiliteringsförvaltningen, som är en av Landstinget Blekinges fem förvaltningar, har cirka 500 medarbetare och verksamhet finns i länets samtliga kommuner.

Vid psykiatri och habiliteringsförvaltningsstab arbetar 6 medarbetare inom områdena ekonomi, personal, verksamhetsutveckling och administration.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Tidsbegränsat till: 2018-05-31
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vår nuvarande personalchef kommer att vara tjänstledig för att prova annan tjänst och därför söker vi nu vikarierande personalchef med placering i Karlskrona.

Som personalchef är du tillsammans med två personalkonsulter verksamhetens resurs inom personalområdet. I dina arbetsuppgifter ingår lag- och avtalsfrågor, rehabilitering, rekrytering och kompetensutveckling. Du leder också arbetet gällande löneprocesser, arbetsmiljö, samverkans- och förhandlingsarbetet. Utifrån ett konsultativt arbetssätt kommer du att stödja och inspirera cheferna och verksamheterna i personalarbetet, till exempel genom att ge cheferna stöd inom arbetsrätt, arbetsmiljö och rehabilitering. Ditt uppdrag blir också att bidra till utvecklingen av vårt arbetssätt och de tjänster vi tillhandahåller åt våra kliniker.

Som personalchef kommer du dessutom att arbeta med:
• att delta i framtagandet samt implementera strategier, handlingsplaner och riktlinjer på förvaltningsnivå
• att säkerställa efterlevnaden av policyer, lagar, avtal, regler, riktlinjer och rutiner inom personalområdet
rådgivning i personalfrågor till förvaltningschef, ledningsgrupp och övriga chefer
• att leda och delta i utvecklingsarbete inom personal- och verksamhetsområdet
• handlingsplanen för att arbeta mot ett oberoende av hyrpersonal
• läkarrekrytering

Som personalchef är du första linjens chef för två personalkonsulter. Du kommer att ingå i Landstinget Blekinges personalledningsgrupp samt i psykiatri och habiliteringsförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning motsvarande personalvetarprogrammet, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av självständigt arbete med kvalificerade personalfrågor.

Erfarenhet som personalchef eller likvärdig befattning är meriterande.

Du trivs med att arbeta med människor i en roll där du med din kompetens och erfarenhet stöttar cheferna i vardagliga personalfrågor, arbeta konsultativt, är en god relationsbyggare och samarbetspartner. Du har ett uttalat intresse och en vilja att arbeta med utvecklingsfrågor t.ex. inom arbetsmiljöområdet. Du är trygg i din yrkesroll och värdesätter integritet. Som person ser vi att är du drivande och tar gärna egna initiativ och uppnår resultat genom att vara tydlig, flexibel och målinriktad. Helhetssyn och verksamhetsfokus är viktigt för dig.

Landstinget Blekinge lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska. Du har körkort samt goda datorkunskaper, framförallt i Officepaketet.

Upplysningar

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-06-07.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Detta underlättar hanteringen av inkomna ansökningar. Var noggrann när du fyller i ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du har sökt första gången, kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.