Avdelningschef till avdelning 21, vuxenpsykiatrin västra Blekinge Karlshamn

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Psykiatrin i Blekinge är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad diagnostik, behandling och omvårdnad. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse.

Vuxenpsykiatrin Västra Blekinge har Karlshamn, Sölvesborg och Olofström kommun som upptagningsområde, ca 60 000 invånare. Verksamheten har ansvar för den specialiserade psykiatriska hälso- och sjukvården för den vuxna befolkningen. Basenheten består av öppenvårdsmottagningar och mellanvård i alla tre kommunerna samt en heldygnsavdelning med 12 vårdplatser i Karlshamn. Verksamheten kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter


Ledarskapet inom psykiatrin har patienten i fokus och kännetecknas av tydlighet och struktur. I ledarskapet ingår att arbeta resultatinriktat, att fatta beslut och vara lojal mot övergripande mål, att genom entusiasm och engagemang främja nytänkande och utveckling i verksamheten. Ledarskapet präglas av tillgänglighet, kompetens och samarbetsförmåga.

I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument. Du har ett samlat verksamhetsansvar genom lyhördhet för verksamhetens, medarbetarnas och patienternas behov stimulerar du till engagemang, utveckling av vårdarbete, arbetssätt och arbetsorganisation.
Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen med tre andra avdelningschefer.

På vuxenpsykiatrisk heldygnsavdelning arbetar sjuksköterskor och skötare i vårdlag, psykiater och medicinsk sekreterare.

Chefsförordnande mellan 1 – 6 år.
Grundanställning tillsvidare, heltid, i en för grundkompetensen relevant befattning.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har:

- sjuksköterskeexamen, det är meriterande med specialistutbildning inom psykiatri
- förutsättningar och kompetens att utöva ett professionellt chefs- och ledarskap
- tidigare erfarenhet av chefsuppdrag är meriterande
- viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget
- god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer såväl inom som utanför organisationen
- lätt att kommunicera och är flexibel
- har ett stort engagemang för verksamheten

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Karin Magnusson
  Verksamhetschef VUP Väst
  0454-731227
  E-post: Karin Magnusson
 • Mats Sontén
  Vårdförbundet
  0454-732857
 • Anki Ljunglöf
  Kommunal
  010-4428345
 • Camilla Olsson
  Vision

  0768-559794

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-25.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.