ST-läkare Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Vi söker nu dig som vill jobba inom en välfungerande Barn – och ungdomspsykiatri med korta beslutsvägar och goda förutsättningar för att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Läkarbemanningen är mycket god och vi har inga hyrläkare. Idag har vi 3 ST läkare inom BUP och 10 st inom vuxenpsykiatrin. Inom förvaltningen finns 29 överläkartjänster varav sex inom BUP.

Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning. Utrymme skapas för deltagande i bla den årliga BUP Kongressen. Möjlighet till subventionerad egenterapi på arbetstid ges. Studietid är en självklarhet hos oss. Sidoutbildningar kan vid intresse och behov göras i annat landsting gällande t.ex. beroendevård, ätstörningsvård, specialiserad psykosvård eller annat.

Vi har ett nära samarbete med Region Skåne där studierektorn för våra ST-läkare finns samt ett kollegialt nätverk. Vi är anslutna till Metiskansliet i Skåne där kurser för A och B mål erbjuds. På Skånes universitetssjukhus i Malmö erbjuds ST-läkarseminarium.

Barn och ungdomspsykiatrin i Blekinge är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad bedömning, utredning och behandling. Verksamheten vilar på en tvärvetenskaplig grund. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse Kliniken har tre öppenvårdsmottagningar, placerade i Karlskrona, Karlshamn och Ronneby. Mellanvård finns i Karlshamn och Karlskrona samt heldygnsvård med två platser i Karlskrona.

På kliniken har vi utöver vanligt mottagningsarbete med familjesamtal och individuella samtal också mellanvård med intensivt familjearbete, föräldrautbildningar samt spädbarnsverksamhet. Vi verksamheten finns också ett DBT-team samt ett NP-team. Mödra- och barnhälsovårdspsykologerna tillhör organisatoriskt BUP. Vi bedriver ett nära samarbete med vuxenpsykiatrin och habiliteringen som ingår i samma förvaltning som BUP. Samverkan sker också med andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola, socialtjänst, primärvård och barnklini

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform:
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare kommer du ha omväxlande arbetsuppgifter inom både sluten- och öppenvård. Du kommer att kunna påverka och få en bredd i dina arbetsuppgifter och du blir snabbt en medarbetare i teamet. Du får ta ansvar och ges stöd i en god balans. BUP har ingen egen jourlinje men ST-läkarna ingår i primärjourslinjen. Vi har ett nära samarbete med Vuxenpsykiatrin som handlägger våra patienter. I tjänsten ingår även att genomföra akuta bedömningar som primärjour inom vuxenpsykiatrins akutenhet, dit även barn och ungdomar hänvisas efter kl. 16.30. Du kommer även att medverka i klinikens verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Det krävs även att du har kunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Du ska ha ett intresse och en förmåga att möta patienter och anhöriga i svåra situationer. Du har ett professionellt förhållningssätt, är flexibel och har god samarbetsförmåga med övriga arbetskamrater. Du har lätt att skapa kontakter, är kommunikativ och empatisk.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.