Avdelningschef till Operationsavdelningen i Karlshamn

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.
Operationsavdelningen Karlshamn tillhör Anestesikliniken som har verksamhet både i Karlskrona och Karlshamn. Operationsavdelningen Karlshamn består av en förberedelseenhet (entré och sänghall), 5 operationssalar och en postoperativ avdelning. Här opereras endast planerade patienter dagtid, måndag till fredag. Här finns även en anestesisjuksköterskemottagning för dagkirurgiska patienter inför operation. På operationsavdelningen utförs ortopediska, kirurgiska, gynekologiska och orofacialmedicinska ingrepp (inkl. pedodonti). Till stor del utgörs det ortopediska operationsflödet av höft- och knäplastiker, ryggoperationer och axlar. Det kirurgiska operationsflödet utgörs exempelvis av urologi, laparoskopiska galloperationer samt ljumskbråck. Operationsavdelningen erbjuder även anestesiservice på sjukhuset; exempelvis narkos vid operationer vid ÖNH-klinikens operationsenhet, vid elkonvertering, ECT, insättande av perifer venkateter, provtagning, svårt sjuk patient och prehospital verksamhet.
Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning och du bör därför ange löneanspråk i din ansökan.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som chef företräder du landstinget och sjukhuset, och en viktig uppgift i din ledarroll är att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Avdelningschefen ingår i Anestesiklinikens ledningsgrupp och svarar direkt under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom det tilldelade ansvaret.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som har förmågan att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens, verka för ett öppet arbetsklimat, är synlig i verksamheten och härigenom skapar goda relationer inom den egna enheten och med andra interna och externa verksamheter som vi samarbetar med. Att vara lyhörd, rak och tydlig i ledarskapet, att kunna samordna medarbetarna och delegera arbetsuppgifter är mycket viktiga egenskaper hos vår chef. För att uppnå detta krävs god samarbetsförmåga och hög social kompetens. Grunden för ett bra ledarskap är att det finns ett ömsesidigt förtroende mellan chef och medarbetare.

Vår nya avdelningschef ska ha för arbetsuppgifterna adekvat utbildning och gärna erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården; helst från operationsverksamhet eller sterilteknisk verksamhet. Det är meriterande med tidigare chefserfarenhet och en yrkesbakgrund inom sjukvården samtidigt som ledaregenskaperna väger tungt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Birgitta Friberg
  Verksamhetschef
  0455-735270
 • Tina Olofsson
  Vårdförbundet
  0455-73 20 45
 • Marie Nilsson
  Kommunal
  0454-732045
 • Nikolaus Groll
  BLF
  0455-735262

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.