Avdelningschef till avdelning 57, Medicinkliniken Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Avdelning 57 är en vårdavdelning med 19 vårdplatser för företrädesvis specialiteterna lungmedicin, palliativ medicin, njurmedicin och diabetes. Arbetsformen är vårdlag bestående sjuksköterskor och undersköterskor.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Löneform: Individuell lönsättning
 • Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse Chefsförordnande som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens utveckling och resultat. I uppdraget ingår också samverkan med andra enheter och kliniker på sjukhuset och i landstinget.

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning. Tidigare chefserfarenhet och arbete inom hälso- och sjukvårdens område ses som meriterande. Du ska vara kommunikativ i ditt ledarskap, ha förmåga att coacha och entusiasmera dina medarbetare samt verka för god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Göran Åström
  Verksamhetschef
  0455-737720
 • Christine Johansson
  Vårdförbundet
  0455-734705

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-09.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.