Förvaltningsstabschef till hälso- och sjukvårdsförvaltningen

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. En omställning med fokus på ett processorienterat arbetssätt, den nära vården och personcentrerat förhållningssätt. Under de kommande åren kommer vi att utveckla arbetssätt, teknik och bygga nya lokaler för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg och underlätta patientens resa i vården. Landstinget Blekinge bedriver vård i hela länet. Psykiatri bedrivs i länets samtliga fem kommuner, precis som länets primärvård, som även finns på flera mindre orter i länet. Det finns två sjukhus i Blekinge, i Karlshamn och Karlskrona.

Den 1 januari 2019 går Landstinget Blekinge och nuvarande Region Blekinge samman i en och samma organisation som får namnet Region Blekinge. En helt ny organisationsstruktur skapas där hälso- och sjukvården i Blekinge leds av en gemensam förvaltning med cirka 4000 medarbetare. Det är en spännande utvecklingsresa som du har chans att få vara delaktig i att forma och leda.

Landstinget Blekinge söker förvaltningsstabschef till hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Karlskrona.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Inom förvaltningsstabschefens ansvarsområde finns utredning och beredning för politik, beställarkompetens, administration, stabsledning och rapportering. Inom ansvarsområdet ingår även omvärldsbevakning och analys för verksamhets- och budgetplanering. Du har därmed övergripande ansvar och arbetsuppgifter. Som förvaltningsstabschef är du chef över avdelningschefer och vissa specialkompetenser. Du är direktrapporterande till hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp.

• Du har personalansvar, verksamhets- och ekonomiansvar.
• I rollen ingår att leda, planera, utveckla och samordna arbetet så att de gemensamma resurserna utnyttjas effektivt och till nytta för befolkningen i Blekinge.
• Du ansvarar för beredning av ärenden inom skilda områden som nämnden hanterar.
• Du leder arbetet utifrån ett processorienterat arbetssätt.
• Du förutsätts ha ett helhetsperspektiv, och kunna ersätta övriga chefer i hälso- och sjukvårdsdirektörens stab i vissa uppgifter, vid behov även hälso- och sjukvårdsdirektören.
• I uppdraget ingår även att tillsammans med sjukvårdsledning och övriga kollegor tydliggöra mål och driva utvecklingen av arbetssätt, i enlighet med verksamhetens uppdrag och övergripande mål.

Vi erbjuder dig att vara med och skapa framtidens hälso- och sjukvård. Det innebär stora möjligheter att påverka ditt arbete och utveckla verksamheten. Du behöver vara inriktad på att utveckla och skapa snarare än att förvalta. Att se möjligheter snarare än hinder är en förutsättning för att du ska trivas i rollen.

Exakt utformning av verksamheten och avdelningsstrukturen kommer att beslutas under våren 2018.

Kvalifikationer

Som sökande har du dokumenterat goda ledaregenskaper med flerårig erfarenhet av arbete som chef i likvärdig befattning. Du har också erfarenhet av verksamhetsutveckling och att leda förändringsarbete. Du har för området lämplig högskoleexamen och utbildning inom ledarskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• processorienterat arbete
• ledningsarbete i en politiskt styrd organisation
• hälso- och sjukvårdens verksamhet
• att leda genom andra chefer/ledare

Ditt ledarskap präglas av mod, engagemang och tillit. Du trivs med att arbeta i team och är inte rädd för att ta ansvar och fatta beslut. Du är strukturerad och har förmåga att hantera komplexa frågeställningar i högt tempo utifrån ett helhetsperspektiv. Du är en drivande person som tar initiativ för att skapa och utveckla. Du har lätt för att samarbeta och inser värdet av att skapa och bevara goda relationer. Arbetet kräver god självinsikt och personlig mognad.

Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska samt har goda datorkunskaper. Du har även körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personlighetstest kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Landstinget Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning i Landstinget Blekinge som är tillsvidare och ett tidsbegränsat förordnande som förvaltningsstabschef.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Upplysningar

 • Lars Almroth
  Hälso- och sjukvårdsdirektör
  0734-471101
 • Jonas Andersson
  Blekinge läkarförening

  0704-920184
 • Jonas Ekestubbe
  Vårdförbundet

  070-3755380
 • Camilla Olsson
  Vision

  0768-559794

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.