Fastighetsförvaltare till avdelningen för fastighetsförvaltning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Landstingsservice, som är en av Landstinget Blekinges förvaltningar, har som uppdrag att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Landstingsservice är organiserad i affärsområden med ansvar för fastigheter, IT, upphandling, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön.

Landstinget Blekinge disponerar ca 270.000 m2 lokaler fördelat på framförallt sjukhus och vårdcentraler. Affärsområde Fastighet ansvarar för förvaltningen av landstingets hela fastighetsbestånd och för lokalförsörjningen åt landstingets olika verksamheter över hela länet. Affärsområdet har ca 30 anställda som arbetar med förvaltning samt ny- och ombyggnader.

På avdelningen för fastighetsförvaltning inom affärsområde fastighet arbetar 11 medarbetare med lokalförsörjning till landstingets alla verksamheter. Förutom fastighetsförvaltning arbetar vi med fastighetsdokumentation, fastighetsekonomi, fastighetsutveckling, planerat underhåll, brandskydd samt hyresgästkontakter.

I senaste medarbetarundersökningen svarade samtliga medarbetare på avdelningen för fastighetsförvaltning att de kan rekommendera andra att söka sig till arbetsplatsen.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enl överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Fastighetsförvaltaren har en nyckelroll för att lokalförsörjningsprocessen skall fungera effektivt.

Som fastighetsförvaltare är du kontaktytan till våra hyresgäster och du arbetar aktivt med planering för deras lokalförsörjning.

Du ansvarar för förvaltningen av fastighetsbeståndet, gör beställningar av teknisk drift och byggnadsinvesteringar och leder förstudier vid önskemål om lokalförändringar. Vidare är du delaktig i den långsiktigt strategiska utvecklingen av fastigheterna och är tillsammans med våra kunder delaktig i den ständigt pågående lokalutveckling, som sjukvården och landstingets övriga verksamheter kräver.

Du arbetar med försäljning av fastigheter som inte längre behövs för landstingets verksamheter och ditt ansvarsområde omfattar också förhyrningar i de fall våra lokaler inte täcker hyresgästernas behov. Du har också en viktig roll i förvaltning och utveckling av våra fastighetssystem.

I ditt uppdrag ingår även att hålla sig ajour gällande nya regler och förskrifter inom fastighetsägarens ansvar och hyreslagen. Du kommer också att representera Landstinget Blekinge i de nationella nätverk som vi är delaktiga i gällande fastighetförvaltning.

Fastighetsförvaltaren arbetar nära fastighetsdrift, byggprojektledare, fastighetscontroller och fastighetschef i fastighetsförvaltningsfrågor och investeringsärenden.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden blir vidare att:
• Vårda och utveckla kund- och hyresgästdialogen och koordinera och samordna lokalförsörjningsprocessen
• Att vara delaktig vid upprättandet av verksamhetens budget och ekonomi
• Att ha kontinuerliga kontakter med drift- och byggprojektorganisationen, samt med hyresgästrepresentanter
• Ansvara för rapportering och dokumentation relaterat fastighetsförvaltning
• Upprätta hyresavtal med externa och interna hyresgäster

Du utgår från Karlskrona, men ditt arbetsfält är hela Blekinge län, därför är körkort ett krav för tjänsten.

Börjar du arbeta hos oss kommer du få ett väl planerat introduktionsprogram, goda möjligheter till karriärutveckling och en god anställningstrygghet i en trevlig arbetsmiljö.

I din befattning kommer du ha en nyckelroll, där du verkligen kommer göra skillnad för våra kunder/hyresgäster. Du kommer se konkreta resultat av ditt arbete och hur mycket det betyder för andra människor!

Kvalifikationer

Du har en en högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har hunnit skaffa dig god erfarenhet i rollen som fastighetsförvaltare, kan uttrycka dig väl i tal och skrift, besitter administrativ förmåga och goda datorkunskaper. Du får gärna ha ett lika starkt kundfokus, som intresse för den tekniska och administrativa delen av förvaltningsrollen!

Vi ser det som meriterande med tidigare erfarenhet från offentlig fastighetsförvaltning, samt erfarenhet av hyreslagen och fastighetsekonomi.

Personliga egenskaper:
Du besitter god kommunikativ förmåga och social kompetens. Du är lyhörd för kundens behov och kan arbeta självständigt. Du är ansvarsfull och flexibel, tar initiativ och har förmågan till ett helhetsperspektiv. Vidare ser vi att du är lösningsorienterad och har en god ekonomisk medvetenhet.

Din ansökan:
Om du tycker att tjänsten som passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, så ser vi gärna din ansökan omgående. I denna rekrytering samarbetar Landstinget Blekinge med Fasticon Kompetens AB.

Upplysningar

 • Peter Karlsson
  Rekryterare Fasticon kompetens
  0734-076625
  E-post: Peter Karlsson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-02.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.