Arbeta med psykisk hälsa på Sölvesborgs och Olofströms vårdcentral

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Sölvesborgs vårdcentral har cirka 10700 listade patienter och Olofströms vårdcentral har cirka 6000 listade patienter och ingår i Hälsoval. Vi är cirka 50 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Vårdcentralerna är miljöcertifierade.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.
 • Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta vår utveckling av arbetet med psykisk hälsa inom primärvården. Vi har sedan några år bedrivit ett framgångsrikt arbete inom primärvården och satsar vidare på att utveckla omhändertagandet av den psykiska hälsan hos våra invånare. Du är en av tre personer som arbetar i vårt team med inriktning på psykisk hälsa. Arbetet innebär kortare behandlingsinsatser bestående av telefonrådgivning, bedömning och samtals- stöd/behandling av patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa, enskilt och i grupp. Arbetsuppgifterna är att bedöma och behandla patienter med bland annat oro/ångest, utmattning/stressrelaterade besvär, lättare till medelsvåra depressioner, sömnbesvär, smärta samt krishantering.
Du kommer att ha din basplacering på Olofströms vårdcentral men främst tjänstgöra på Sölvesborgs vårdcentral. Viss tjänstgöring kan komma att förläggas i Olofström. Tillsammans med dina två kollegor har du handledning, teamtid samt att ni täcker upp för varandra i telefon och vid längre frånvaro. Du kommer att arbeta självständigt men också samverka med övriga yrkesgrupper inom vårdcentralen. Arbetet innebär dessutom samarbete och kontakter med psykiatrin, som finns i angränsande lokaler samt med slutenvården och kommunerna.

Kvalifikationer

Du har god erfarenhet av bedömning och behandling av patienter på primärvårdsnivå och/eller vuxenpsykiatrisk nivå. Du har adekvat grundutbildning för att arbeta med bedömning och behandling av olika karaktär, till exempel socionom, psykolog, psykiatrisjuksköterska eller likvärdig utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Meriterande är minst steg 1 utbildning samt gruppledarutbildning inom området psykisk hälsa. Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och som alltid arbetar med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Du är van att arbeta självständigt och fatta egna beslut samtidigt som du fungerar i teamarbete. Vidare har du god samarbetsförmåga, initiativförmåga och är stresstålig. Eftersom vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt team kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Upplysningar

 • Morgan Bengtsson
  Avdelningschef
  0454-73 31 63
  0734-47 16 60
  E-post: Morgan Bengtsson
 • Nils-Göran Persson
  Vårdförbundet
  0454-73 31 00
 • Ann-Kristin Carlsson
  Kommunal
  0454-73 31 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.