Överläkare/distansläkare till beroendevården i Blekinge

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Vill Du vara med och påverka den framtida utvecklingen av beroendevården i Blekinge, i nära samverkan med Blekinges fem kommuner, övrig psykiatri och primärvård?

Beroendevården i Blekinge är under ständig utveckling och Beroendeenheten har fått ekonomisk tillskott för att utvidga sitt uppdrag. Uppdraget på mottagningen omfattar nu läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende (LARO), samsjuklighet, komplex tablettberoende och kommer i framtiden även att omfatta dopning. Vi arbetar med KBT, MI, NADA och avancerad läkemedelsbehandling. Uppdraget på avdelningen är tillnyktring, abstinensbehandling, läkemedelsinställning och i enstaka fall utredning.

Beroendeenheten är en del av Länsgemensam psykiatri med hela Blekinge som sitt upptagningsområde (ca.150 000 invånare). Beroendeenheten består i nuläget av en slutenvårdsavdelning med 8 vårdplatser, en beroendemottagning i Karlskrona och en mottagning i Karlshamn kommer snart att öppnas.

Inom psykiatrin i Blekinge sker arbetet utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter och anhöriga. Landstinget Blekinge är ett litet landsting och inom vuxenpsykiatrin finns det 21,5 överläkartjänster. Den lilla förvaltningen ger dig stora möjligheter att vara med och påverka den framtida utvecklingen av verksamheten. Förvaltningen ser utbildning och handled¬ning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning och handledning.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare ingår du i ett team bestående av sjuksköterkor, skötare, kuratorer och i framtiden psykolog. Bland arbetsuppgifterna ingår patientarbete med arbete i öppenvård och/eller slutenvård, nätverksmöten, vårdplanering/uppföljning, ronder, konferenser och jourarbetet på psykiatriska akutmottaningen. Handledning och AT och ST läkare är en naturlig del av arbetet.

Möjlighet till forskning finns i samarbete med Blekinge kompetenscentrum och handledar-kompetens finns inom kliniken.

Kvalifikationer

Specialistläkare i allmän psykiatri.
Erfarenhet av beroendevård och/eller forskning är meriterade.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Mari Söderström
  Verksamhetschef Länsgemensam psykiati
  0455-736020
  0734-471615
  E-post: Mari Söderström
 • Peter Valverius
  Överläkare/chefläkare
  0455-736024
  E-post: Peter Valverius

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.