Teknisk systemförvaltare till Förvaltning affärssystem

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Landstingsservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i affärsområden med ansvar för fastigheter, IT, upphandling, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön.

Affärsområdet Informatik består av 3 avdelningar, Förvaltning affärssystem, Förvaltning vårdssystem samt en IT-strategisk avdelning. Affärsområdet bedrivs affärsmässigt vilket innebär att vi arbetar intensivt med kostnadseffektivitet, samverkan och utveckling av arbetet för att ge bättre IT-stöd till verksamheterna inom hela landstinget. Varje medarbetare i verksamheten skall bidra aktivt till utvecklingen genom samarbete, engagemang och med kvalité i samklang med visionen för Landstinget Blekinge, "Livskvalitet för dig, vårdkvalitet för oss".

Förvaltning affärssystem söker nu en Teknisk systemförvaltare.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön. Lönesättningen är individuell, ange löneanspråk i ansökan.
 • Tillträde: Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

På Förvaltning affärssystem arbetar idag 22 personer som ansvarar för förvaltning och administration av administrativa system som exempelvis ekonomisystem, personalsystem och fastighetssystem. Här förvaltas och administreras även medicintekniska system.

Teknisk systemförvaltning för Landstinget Blekinge handlar om att vidmakthålla och vidareutveckla förvaltningsobjekt där IT-system ingår som delar i en verksamhet. Förvaltningen bedrivs affärsmässigt i nära samverkan med verksamheten. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar vi enligt PM3 (På Maintenance Management Model).

Som Teknisk systemförvaltare kommer du bland annat att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av IT-system. Vidare kan det även förekomma att du deltar i upphandling av olika IT-lösningar.

Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhuset är placerat på två orter med ett flertal vårdcentraler i länet.

Kvalifikationer

Generella kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till verksamheten.

Du behöver vara noggrann, ha förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, ha god analytisk förmåga, ha lätt för att samarbeta och vilja ta till dig nya kunskaper. Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga och du bör känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften.

Vi förväntar oss att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning och att du ser möjligheter framför problem.

Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vidare då det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet, förväntar vi oss att du även har goda kunskaper i engelska.

Specifika kvalifikationer

Vi vill att du ska ha följande erfarenhet:
• Bred och djup allmänkompetens inom IT
• God kunskap om Microsofts klient- och serveroperativ
• God allmänkunskap om nätverk och dess uppbyggnad
• God kunskap om nätverksprotokoll och brandväggars funktion
• Kunskap om Active Directory
• Databaskunskaper, främst MS SQL server
• Kunskaper om IIS

Vi ser det som meriterande om du har:
• Meriterande är kunskaper inom teknisk projektledning
• Meriterande är kunskaper om Microsoft Azure
• Meriterande är kunskaper om Office 365
• Meriterande är kunskaper om förvaltningsmodellen PM3

Resor förekommer vilket ställer krav på B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kommer att gå igenom ansökningarna under sommarsemestern och kommer att kalla till intervjuer i augusti. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

 • Jonas Axelsson
  Avdelningschef
  0455-73 62 56
 • Ann-Charlotte Andersson
  Sveriges Ingenjörer
  0455-736272
 • Bo Dahlén
  Vision
  0455-73 62 17

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.