Specialistläkare psykiatri

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.

Vill Du vara med och påverka den framtida utvecklingen av beroendevården i Blekinge, i nära samverkan med Blekinges fem kommuner, övrig psykiatri och primärvård?

Beroendevården i Blekinge är under ständig utveckling och Beroendeenheten har fått ekonomisk tillskott för att utvidga sitt uppdrag. Uppdraget på mottagningen omfattar nu läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende (LARO), samsjuklighet, komplex tablettberoende och kommer i framtiden även att omfatta dopning. Vi arbetar med KBT, MI, NADA och avancerad läkemedelsbehandling. Uppdraget på avdelningen är tillnyktring, abstinensbehandling, läkemedelsinställning och i enstaka fall utredning.

Beroendeenheten är en del av Länsgemensam psykiatri med hela Blekinge som sitt upptagningsområde. Beroendeenheten består i nuläget av en vårdsavdelning med 8 vårdplatser lokaliserad på sjukhuset i Karlskrona och en beroendemottagning på sjukhuset i Karlskrona och i Karlshamn.

Inom psykiatrin i Blekinge sker arbetet utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter och anhöriga. Landstinget Blekinge är ett litet landsting och inom vuxenpsykiatrin finns det 21,5 överläkartjänster. Den lilla förvaltningen ger dig stora möjligheter att vara med och påverka den framtida utvecklingen av verksamheten. Förvaltningen ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning och handledning.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare ingår du i ett team bestående av sjuksköterskor, skötare, kuratorer och i framtiden psykolog. Bland arbetsuppgifterna ingår patientarbete med arbete i öppenvård och/eller slutenvård, nätverksmöten, vårdplanering/uppföljning, ronder, konferenser och jourarbetet på psykiatriska akutmottagningen. Handledning av AT- och ST läkare är en naturlig del av arbetet.

Möjlighet till forskning finns i samarbete med Blekinge kompetenscentrum och handledar-kompetens finns inom kliniken.

Kvalifikationer

Specialistläkare i allmän psykiatri med minst fem års erfarenhet som specialist. Erfarenhet av beroendevård och/eller forskning är meriterande. Du arbetar gärna i team och har förmåga att samverka, både med kollegor samt med aktörer utanför den egna verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Mari Söderström
  Verksamhetschef länsgemensam psykiatri
  0455-73 60 20
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.