Annelie tycker om att utvecklas

Annelie, 53 år, arbetar som medicinsk sekreterare på akutmottagningen. Det är ett varierande arbete med många möjligheter till personlig utveckling.
- Jag älskar mitt arbete på Landstinget Blekinge, att få vara med och göra skillnad och göra ett bra arbete för invånarna, säger hon.

Annelie jobbade först som undersköterska på landstinget. Hon valde att vidareutbilda sig till medicinsk sekreterare eftersom hon ville utvecklas och ha fler utmaningar, samtidigt som hon kunde arbeta kvar på Landstinget Blekinge. Annelie tog tjänstledigt och arbetade på timmar för att kunna genomföra sin utbildning.

- Det var hektiskt ibland, men när man vill någonting riktigt mycket så går allt. Plus att jag visste att jag hade en tillsvidareanställning som medicinsk sekreterare på akuten som väntade när jag var utexaminerad.

Som medicinsk sekreterare har Annelie många olika arbetsuppgifter. Förutom att skriva journaler och arbeta administrativt träffar hon också patienter. Hon är väldigt nöjd med sin nya titel.

- Det är så otroligt roligt. Jag får arbeta med människor, journalföring och administration och det finns många olika utvecklingsmöjligheter.

Hon berättar att det finns stora möjligheter att utvecklas på hennes arbetsplats. Bland annat kan den som är intresserad av att bredda sin egen kompetens eller specialisera sig i nya områden få delta i olika program och utbildningar som erbjuds i landstinget. Annelie berättar också om varför hon trivs så bra här.

- Det är ett lagom stort landsting med högspecialiserad vård, starkt engagemang och bra gemenskap. Sedan finns det också goda utvecklings- och karriärsmöjligheter och det är en fantastiskt vacker miljö här i Blekinge.

Annelie avslutar med att dela med sig av hur hon får balans i privat- och arbetsliv.

- Planering och prioritering är A och O. Att inte ta med sig jobbet hem och vice versa. Att ha en hobby, ett rikt fritidsliv, träna och lära sig att koppla av. Jag har flera fritidsintressen, bland annat paddla kajak, jogga, teckna, arbeta i trädgården och vara med familjen.

Senast uppdaterad 2017-10-03 16:12:52 av Jenny Gustavsson