Christofer Håkansson, AT-läkare

Vem är du och varför valde du Karlshamn?

Jag kommer ursprungligen från Karlshamn och det blev på så sätt ett naturligt val för att få vara familjen nära. Det har också lockat med ett mindre sjukhus där man får spela en större roll verksamheten och ta ett större ansvar. I skrivande stund är jag i full färd med att träna inför loppen tillhörande en svensk klassiker. Det är minst sagt njutbart i den vackra miljö Karlshamn med omnejd har att erbjuda.

Vad tycker du är bra med att göra AT i Karlshamn?

Jag tycker om att sjukhuset är litet, det bäddar för god gemenskap. Sammanhållningen i kollegiet är bra och det blir mindre formellt i kontakten mellan olika professioner. Vi har en fadderverksamhet där man som AT-läkare underlättar introduktionen för vikarierande underläkare och blivande AT-läkare. Den verksamheten resulterar i många sociala events som uppskattas av de inblandade. Jag finner det också givande att man utgör en större del av arbetslaget på ett mindre sjukhus. Jag tror på devisen att man växer med det sitt ansvar.

Vad gör du på fritiden?

Min rikedom består av familjen och vännerna. Under tiden som AT-läkare har man träffat vänner för livet. Tycker om tillgången till storslagen natur som man kan träna i. Varvar träning med att äta Ben & Jerry's i tid och otid. Det finns också flertalet charmiga hamnkrogar som är sköna att hänga på. När jag inte tränar, äter glass eller umgås med folk så läser jag självfallet Läkemedelsboken. 

Senast uppdaterad 2017-10-03 16:12:52 av Jenny Gustavsson