Linnea driver byggprojekt från start till mål

Linnea Hervén är civilingenjör och byggprojektledare på Landstinget Blekinge. Hon ser till så att nya och renoverade byggnader och lokaler i hela länet möter verksamhetens behov och önskemål.

— Jag trivs med att ständigt få nya och spännande utmaningar.

Linnea Hervén växte upp i Tranås. När hon gick på gymnasiet var hon osäker på vad hon skulle vilja jobba med i framtiden. Då hon var intresserad av hus och byggprojekt, valde hon att utbilda sig till civilingenjör inom väg och vatten vid Lunds universitet.

— Det är en bred utbildning som jag verkligen kan rekommendera.

Smidigt för nybliven mamma

Efter den 4,5 år långa utbildningen gick flytten till Blekinge för ett jobb på ett byggföretag. Hon arbetade med projekt i hela sydöstra Sverige och hade intensiv kontakt med olika aktörer. Hon märkte att Landstinget Blekinges byggprojektpräglades av ordning och reda.

— Jag insåg att Landstinget Blekinge var en riktigt bra organisation, så jag sökte jobb där när det dök upp en ledig plats. Jag fick jobbet, fastän jag var föräldraledig och bad om att få inleda med att vara ledig i tre månader! Bara det visar att Landstinget Blekinge är en flexibel arbetsgivare.

Lyssnar och förstår

Som byggprojektledare leder hon nu projekt i såväl liten som stor skala. Landstinget Blekinge har en mängd fastigheter och lokaler som ska anpassas efter den aktuella verksamheten.

— Jag leder projekten från start till mål och tycker om att lyssna av och analysera de olika avdelningarnas behov. Ibland handlar det om själva byggnaden, ibland om lokalernas utformning och ibland om tekniska installationer.

Arbetar i team

Bland de projekt hon driver märks anpassningen av lokaler till barn- och ungdomspsykiatrin och renoveringen av mikrobiologen och patologens stora byggnad i Karlskrona. Hon driver även uppfräschningen av bårhuset i Karlshamn och ombyggnaden av tandregleringen i Ronneby till blodgivarcentral.

Det pågår flera projekt med olika krav, men dessbättre är hon inte ensam i teamet. Hon har ett 15-tal kollegor,däribland byggprojektledare, projektledare inom el och vvs, lokalplanerare och fastighetsförvaltare.

Många valmöjligheter

Linnea Hervén bor på attraktiva Bergåsa i Karlskrona med sin man och två små barn. De renoverar sitt hus och driver barnens förskola i form av ett föräldrakooperativ, men hon hinner också skapa i keramik. De har nära till naturen, centrum och Blekingesjukhuset.

— Landstinget Blekinge är en väldigt trygg arbetsgivare.Dels kunde jag börja med att vara mammaledig, dels är det flexibelt om man vill jobba deltid när barnen är små. Även arbetstiderna är flexibla och kan förläggas så att det passarmina behov.

Linnea Hervéns breda basutbildning ger henne möjligheter att prova på fler jobb:

— Som civilingenjör har du många vägar att gå inom Landstinget Blekinge, och jag trivs med att ha valmöjlighet om lusten faller på. Men det är inte bara byggprojekt som kräver ingenjörer. All medicinsk teknik kräver till exempel andra typer av ingenjörer.

Senast uppdaterad 2017-10-03 16:12:53 av Jenny Gustavsson

Relaterade yrken

Exempel på andra yrken inom fastighet:

Fastighetsförvaltare, reparatör, elingenjör, teletekniker, vvs-ingenjör, hantverkare, trädgårdsarbetare.