Ung och arbetslös?

Är du ung och har varit arbetslös länge? Då finns det en möjlighet för dig att prova på hur det är att jobba i landstinget. Genom projektet Nya möjligheter 2.0 kan du få en anställning på sex månader inom Landstinget Blekinge.

Under 2013 och 2014 pågick projektet 100 nya möjligheter, ett projekt som gått ut på att ge långtidsarbetslösa ungdomar en chans att komma ut på arbetsmarknaden och få något mer att skriva i sitt cv. En förhoppning har också varit att ge ungdomarna inspiration till att läsa vidare till ett yrke som finns inom landstinget.

Projektet var mycket uppskattat och fick en fortsättning, Nya möjligheter 2.0. Under 2015 ska ungefär 40 nya platser tillsättas. Ungdomarna som är med får en anställning på sex månader och lönen är enligt kollektivavtal.

Så här söker du en plats

För att vara med i projektet måste du vara under 26 år och ha varit inskriven på Arbetsförmedlingen i minst sex månader. Platserna finns internt på Arbetsförmedlingen, så prata med din handläggare om vilka platser som finns att söka just nu.

Senast uppdaterad 2015-07-09 10:21:51 av Jenny Gustavsson