ST-läkare i kirurgi, Kirurgkliniken, Blekingesjukhuset

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Landstinget Blekinge erbjuder sjukvård till länets c:a 160 000 invånare. Kirurgkliniken är en central funktion på sjukhuset, och erbjuder vård inom såväl kirurgi som urologi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Kirurgin är sektionerad till övre gastrointestinal kirurgi, nedre gastrointestinal kirurgi, bröst samt endokrinkirurgi. Vi har också en kirurgisk akutvårdsavdelning. Kirurgkliniken finns på två orter, i Karlshamn sker elektiv kirurgi och poliklinik, medan akutkirurgin och den mer avancerade kirurgin är koncentrerad till Karlskrona. Där finns också poliklinik, samt två slutenvårdsavdelningar med totalt ca 50 platser.
Totalt arbetar ca 38 läkare på kliniken. Vi erbjuder nu 1 ST-tjänst inom kirurgi.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Första året är ett basår i kirurgi enligt utbildningsboken för kirurgiska specialiteter. Därefter påbörjas tjänstgöring på klinikens olika sektioner. I arbetet ingår avdelningsarbete, mottagningsarbete, akutverksamhet samt operation. Det finns inga obligatoriska randningar på annan ort då hela specialistutbildningen kan göras i Blekinge, men möjlighet finns efter överenskommelse. En stor del av patienterna har cancersjukdomar, och även palliativa insatser är vanliga.
Utsedd huvudhandledare finns på kliniken, men handledning sker även på de respektive sektionerna.

Kvalifikationer

Vid tillträde legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket. Meriterande är tidigare tjänstgöring på kirurgisk enhet, särskilt meriterande om detta skett på Blekingesjukhuset. Du ska ha ett stort intresse för kirurgisk verksamhet.
Som person är du målmedveten, lyhörd och ödmjuk, och i ditt arbete och drivs du av en vilja att både själv utvecklas i din roll och utveckla de metoder du arbetar med. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och fäster stor vikt vid kvalitet.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Linus Axelsson
  Verksamhetschef
  0455-736742
  E-post: Linus Axelsson
 • Rolf Fröjse
  Läkarföreningen
  0455-731000 via växel
  E-post: Rolf Fröjse

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-18.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2015-07-08 09:28:59 av Jenny Gustavsson