Teknisk systemförvaltare till IT-infrastruktur, Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Affärsområde Teknik, med cirka 110 medarbetare består idag av sex avdelningar där IT-infrastruktur är en avdelning som nu söker en teknisk systemförvaltare.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk i din ansökan.
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Landstinget Blekinge inleder en spännande resa mot framtidens vård, där vi kommer gå mot en digitalisering av hela vår verksamhet. För att förbereda oss på denna resa behöver vi förstärka upp vårt team med en teknisk systemförvaltare.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är en integrerad del av landstingets kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. På IT-infrastruktur arbetar teknisk systemförvaltare, ingenjörer, drifttekniker, systemingenjörer och förvaltningsledare IT, total 16 personer.

Du arbetar med att äga och ansvara för att specifika IT-system förvaltas enligt bestämd plan på ett korrekt sätt enligt verksamhetens krav och i förhållande till andra IT-lösningar samt att lösningen kan leva vidare under en lång tid. Som teknisk systemförvaltare hanterar du att kravställd lösning implementeras på bästa sätt för att stödja verksamheten, samt följer de IT strategiska krav som är ställda.

Du hanterar incidenter samt tjänstebegäran och agerar återkommande i 2:a och 3:e linjens support.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete, där du bereds möjlighet till personlig utveckling genom utbildningar, omvärldsbevakningar och deltagande i olika seminarium, för att på bästa sätt kunna verka mot tekniska och verksamhetsnära förvaltningar.

Tjänsten är placerad i Karlskrona men det kan förekomma resor i hela länet då verksamheterna vi finns till för är lokaliserade hela länet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha högskoleutbildning inom IT, gärna som ingenjör eller systemvetare, eller annan utbildning och kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är viktigt att du har erfarenhet av systemutveckling och komplexa systemmiljöer samt systemsamband/integrationer. Du behöver ha erfarenhet inom tjänstebaserad utveckling samt kunskap om IT-säkerhet, samt ha god kunskap om sammanhangen mellan olika IT komponenter och tjänster som exempelvis: Active Directory, VMware, Windows servers, lagring, backup, molntjänster såsom Azure, samt Microsoft produktkatalog.

Rollen ställer krav på tekniskt kunnande, eget driv och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Arbetet innebär ett ständigt behov av att inhämta ny kunskap för att lyckas i rollen.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en individ som har förmåga att ta egna initiativ och driva din egen utveckling framåt. För att trivas bra i rollen som teknisk systemförvaltare tror vi att du är en person som värdesätter samarbete och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du är en utåtriktad person med ett positivt synsätt och har lätt att kommunicera såväl skriftligt som muntligt och med en god förmåga att samarbeta med alla verksamheter och skapa bra och förtroendefulla relationer.

Du har förmåga att lägga upp arbete och dokumentation på ett strukturerat sätt. Du arbetar metodiskt, får saker att hända och inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

B körkort är ett krav då resor kan förekomma inom länet.

Då vi är en avdelning som ansvarar för driften av Landstinget Blekinges IT-infrastruktur ingår beredskapstjänstgöring i tjänsten.

Upplysningar

 • Henrik Jarlung
  Avdelningschef IT-infrastruktur
  0455-736250
  0734-471901
 • Ann Samuelsson
  Vision
  0455-73 62 16, 0455-73 66 82
 • Roberth Thorell
  Sveriges ingenjörer
  0455-736220

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-28.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.