ST-läkare till Vuxenpsykiatrin i Blekinge

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Vi söker nu dig som vill jobba inom en psykiatri med korta beslutsvägar och goda förutsättningar för att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Idag har vi 10 ST- läkare inom vuxenpsykiatrin. Inom förvaltningen finns 29 överläkartjänster.

Vi ser utbildning och handled¬ning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalité och har därför en generös inställning till fortbildning. Sidoutbildningar kan vid intresse och behov göras i annat landsting gällande t.ex. beroendevård, rättspsykiatri, specialiserad psykosvård eller annat. Vi är anslutna till Metiskansliet i södra sjukvårdsregionen och har ett samarbete med Kronoberg och Kalmar gällande kurser för a och b mål. Vi har studierektor och internutbildning för ST-läkare och alla våra handledare är handledarutbildade.

Som ST-läkare har du rätt till 4 timmars egen studietid/vecka, litteraturbidrag på 1000 kr/år samt att få åka på nationella konferenser årligen och någon internationell konferens under ST-tiden.
ST-kontraktet samt mer information om vad det innebär att vara ST-läkare i Blekinge hittar du på Landstinget Blekinges hemsida, ltblekinge.se.

Blekinge har 153.000 innevånare och vuxenpsykiatrin har mottagning och dagpsykiatri (mellanvård) i länets samtliga kommuner samt heldygnsvård med totalt 14 vårdplatser i Karlskrona och 12 vårdplatser i Karlshamn. Länsgemensam psykiatri och finns i Karlskrona innehåller avdelningar för akutpsykiatri (6 vårdplatser), intensivvård (5 vårdplatser), beroendevård (8 vårdplatser) med LARO-mottagning, mottagning för sexologi, äldrepsykiatri, minnesmottagning samt dagverksamhet för ätstörningar.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare kommer du ha omväxlande arbetsuppgifter inom både sluten- och öppenvård. I tjänsten ingår även att genomföra akuta bedömningar som primärjour vid akutenheten. Du kommer även att medverka i klinikens verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Det krävs att du har kunskaper i svenska språket lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Du ska ha ett intresse för att vara med och vidareutveckla en modern psykiatri och en förmåga att möta patienter och anhöriga i svåra situationer. Du har ett professionellt förhållningssätt, är flexibel och har god samarbetsförmåga med övriga arbetskamrater. Du har lätt att skapa kontakter, är kommunikativ och empatisk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Bodil Sundlöf
  Förvaltningschef
  0455-735806
  E-post: Bodil Sundlöf
 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  0734-47 16 11
  E-post: Carina Söderholm
 • Karin Stern
  Studierektor/Överläkare
  0455-735861
  E-post: Karin Stern
 • Adam Frih
  ST-läkare
  0454-73 28 20
  E-post: Adam Frih
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.