Avdelningschef till avdelningen för fastighetsförvaltning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Landstinget Blekinge disponerar idag ca 270.000 m2 lokaler fördelat på framförallt sjukhus och vårdcentraler. Affärsområde Fastighet ansvarar för förvaltningen av landstingets hela fastighetsbestånd och för lokalförsörjningen åt landstingets olika verksamheter över hela länet. Affärsområdet har ca 30 anställda som arbetar med förvaltning samt ny- och ombyggnader.

På avdelningen för fastighetsförvaltning inom affärsområde fastighet arbetar 11 medarbetare med lokalförsörjning till landstingets alla verksamheter. Förutom fastighetsförvaltning arbetar vi med fastighetsdokumentation, fastighetsekonomi, fastighetsutveckling, planerat underhåll, brandskydd samt hyresgästkontakter.

Lanstinget Blekinge bli Region Blekinge från och med årsskiftet. Avdelningen för fastighetsförvaltning kommer då att tillhöra Regionservice som blir en del av Region Blekinge med uppdraget att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Regionservice verksamhet kommer att vara organiserad i basenheter med ansvar för fastighet, IT, kost, städ och logistik. I Regionservice kommer även administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön att finnas.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk i din ansökan.
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Landstinget Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Landstinget Blekinges verksamheter befinner sig i ständig förändring och utveckling för att möta framtidens hälso- och sjukvård. För att kunna möta vårdens behov kommer en genomgripande modernisering av vårt fastighetsbestånd att göras med stort fokus på framtida effektiv fastighetsförvaltning. Vi söker dig som vill vara med på denna unika förändringsresa och därigenom har en möjlighet och påverka förutsättningarna för en god hälso- och sjukvård för Blekinges medborgare.

Chefskap i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, arbetsgivarrollen i förhållande till att vara landstingets företrädare och ledarrollen i förhållande till att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Rollen innebär ett stort ansvar där kunskap om, samt engagemang i, verksamheten är viktigt.

Som avdelningschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla verksamheten inom landstingets fastighetsförvaltning. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din avdelning. Vidare ansvarar du för relationen till interna hyresgäster och avtalspartner till exempel externa fastighetsägare. Du har nära samarbete med avdelningschefer, fastighetsförvaltare, lokalplanerare och byggprojektledare inom affärsområdet samt fastighetsdriftorganisationen.

Du utgår från Karlskrona, men ditt arbetsfält är hela Blekinge län.

Börjar du arbeta hos oss får du ledarskapsutbildning genom vårt unika chefsutvecklingsprogram, möjligheter till karriärutveckling och en god anställningstrygghet i en trevlig arbetsmiljö.

Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med inriktning mot fastighetsförvaltning, bygg eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av ledarskap. Vi ser det som meriterande med tidigare erfarenhet från offentlig fastighetsförvaltning, samt erfarenhet av hyreslagen och fastighetsekonomi.

Du ska ha goda ledarskapsförmågor som innebär att du leder, motiverar och delegerar uppgifter till medarbetarna. Dina styrkor är god samarbetsförmåga och ett gott omdöme samt att du är lyhörd för organisationens och medarbetarnas behov.

Du har ett starkt kundfokus och ett stort intresse för den tekniska och administrativa delen i förvaltningsuppdraget.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B körkort krävs

Upplysningar

 • Åsa Norrby
  Affärsområdeschef
  0455-73 61 10
  0734-47 18 33
 • Per-Inge Bäck
  Sveriges Ingenjörer
  0455-73 61 24
 • Joakim Persson
  Vision

  0734-47 18 25

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-04.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.