Säkerhetsstrateg – inriktning civilförsvarsplanering

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Kanslienheten är idag placerad i landstingsdirektörens stab. Enheten arbetar med den politiska ärendeprocessen och ger administrativt stöd till den politiska organisationen. Enheten ansvarar för registraturet, d.v.s. postöppning, diarieföring av handlingar och fördelning av ärenden inom landstinget samt arkivfrågor. Inom kanslienheten finns också administrativt stöd till landstingsråden, landstingsdirektören och andra tjänstemän.
Landstingets juridiska expertis och det strategiska ledningsansvaret för funktionsområdet säkerhet och krisberedskap tillhör kanslienheten. På kanslienheten arbetar idag 11 personer.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som säkerhetstrateg med inriktning mot civilförsvarsplanering i Landstinget Blekinge arbetar du främst med att utveckla organisationens säkerhets- och krisberedskapsarbete inom ramen för civilförsvarsplanering. Även krisberedskaps- och katastrofmedicinsk planering ur ett civilt perspektiv ingår i tjänsten. Arbetet bedrivs framförallt strategiskt men även i viss omfattning operativt med stöd till verksamheterna. Du arbetar självständigt i nära samverkan med landstingets verksamheter men också med andra samhällsaktörer inom totalförsvaret.

Arbetet sker strategiskt genom analyser, kartläggning, utredning, planering och implementering av förmågehöjande åtgärder inom området. Komplettera och utveckla landstingets krisberedskap- och katastrofmedicinska planering med planering av civilt försvar och ta fram plan för höjd beredskap.
I uppgifterna ingår t.ex.
- Civilförsvarsplanering
- Analys och kartläggning
- Deltagande i processen för risk- och sårbarhetsanalyser
- Rapportering
- Genomföra kunskapshöjande insatser
- Samordna, utveckla och utarbeta styrdokument ur ett civilförsvarsperspektiv.
- Uppföljning av landstingets krisberedskaps och civilförsvarsförmåga
- Omvärldsbevaka aktuella frågor och beslut på nationell, regional och lokal nivå som är kopplat till civilförsvarsplanering
- Delta i nationella, regionala och lokala möten och nätverk.
- Säkerhetsskydd och signalskydd

I tjänsten kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella då planeringsförutsättningar som ytterligare kan påverka uppdraget kan komma att anpassas efterhand.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms lämplig för tjänsten.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med uppgifter inom civilförsvarsplanering. Meriterande är bakgrund från relevant säkerhets- och krisberedskapsarbete, liksom erfarenhet av strategiskt- och utredande arbete inom hälso- och sjukvård.
Du gillar att driva ditt eget arbete såväl som att jobba i team, är analytiskt lagd och ditt arbetssätt är samordnat, strukturerat, strategiskt, proaktivt och självständigt. Du är lösnings- och resultatinriktad och har god pedagogisk förmåga. Att kommunicera klart och tydligt, både i tal och skrift, är ingen svårighet för dig. Det är viktigt att du är lyhörd för verksamhetens behov och kan samarbeta med olika professioner och grupper såväl inom landstinget som med externa aktörer inom samhällets totalförsvar.

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och körkort B är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Tjänsten kommer att säkerhetsskyddsklassas. Anställningen förutsätter godkänd säkerhethetsprövning inklusive registerkontroll i enlighet med säkerhetsskyddslagen innan tillsättning.

Upplysningar

 • Stefan Österström
  Säkerhetschef
  0455-735366
 • Helene Håkansson
  Administrativ chef
  0455-734030
 • Ingla Blåder
  Vision
  0455-73 62 28
 • Carina Svärd
  SACO
  0734- 47 12 45

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-07-29.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.