Vikarierande avdelningschef till Sölvesborgs vårdcentral

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Sölvesborgs vårdcentral är en av de landstingsägda vårdcentralerna som ingår i Hälsoval Blekinge. På vårdcentralen är vi cirka 40 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Hos oss finns ca 11000 listade patienter i olika åldrar. Vårdcentralen är miljöcertifierad.

Du kan läsa mer om oss och vår vårdcentral här http://www.1177.se (Sök under Hitta vård och välj vårdcentral Sölvesborg.)

Vårdcentralen ligger i nära anslutning till buss och tåg för bra pendlingsmöjligheter.
Vår nuvarande avdelningschef är gravid och ska gå på föräldraledighet och vi behöver en ersättare för henne under den tiden. Är du nyfiken på att arbeta som chef i Primärvården är detta ett riktigt bra tillfälle!

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Chefskap i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras.

Som avdelningschef på Sölvesborgs Vårdcentral ansvarar du för verksamhetsutveckling, medarbetare, ekonomi och arbetsmiljön. Vidare har du ansvar för att i dialog med avdelningschefer vid andra vårdcentraler och olika aktörer inom kommunens verksamhet skapa nätverk och utveckla samarbetsformer. Du förväntas bedriva förbättringsarbete med fokus på patientsäkerhet och en effektiv arbetsorganisation. Du kommer arbeta i en föränderlig organisation och kommer att ansvara för distriktssköterskor, läkare, fysioterapeuter, undersköterskor, medicinska sekreterare och medarbetare inom psykisk ohälsa.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad, positiv ledare vars arbetssätt präglas av tydlighet och delaktighet. Arbetet innebär ett stort samarbete med andra, varför vi lägger stor vikt vid din goda samarbetsförmåga och personliga egenskaper. Du kan argumentera för din sak, men är samtidigt lyhörd och prestigelös och har en god förmåga att reflektera. En viktig del av arbetet som avdelningschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns i medarbetargruppen. Du strävar efter att vara en tillgänglig chef och bidrar aktivt med engagemang, humor, tillit och kunskap till att skapa ett gott arbetsklimat.

Du som söker skall ha högskoleutbildning inom ett yrke relaterat till vården och ha mod och lust att leda. Vi ser erfarenhet av tidigare arbete som chef, gärna inom offentlig verksamhet, som meriterande, liksom/likaså om du har ledarskapsutbildning. Därutöver ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsförändring.
Vi ser gärna att Landstinget Blekinges värdegrund engagemang, samarbete och kvalitet ligger dig varmt om hjärtat!
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Agneta Sjöstrand
  verksamhetschef
  0456-73 11 80
  0734-47 15 90
 • Du når våra fackliga representanter via vår växel

  0455-731000

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-02.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.