Kurator till Kirurgkliniken, Blekingesjukhuset

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Kirurgklinikens verksamhet finns lokaliserad i både Karlshamn och Karlskrona. Öppenvården och patientadministrationen har verksamhet på båda orterna och i Karlskrona finns klinikens två slutenvårdsavdelningar, avdelning 48 och 49. Vi arbetar i olika processer med olika patientgrupper och som kurator kommer du att vara knuten till en del av dessa. Kirurgkliniken har i dagsläget två kuratorer anställda, varav en nu går vidare till annat uppdrag utanför Landstinget. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken. Totalt är vi drygt 200 anställda.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget i Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som kurator arbetar du med det psykosociala behandlingsarbetet vilket innefattar bl a kris- och behandlingssamtal med patienter och anhöriga i samband med allvarlig sjukdom, cancer och traumatiska händelser. Den aktuella rollen har särskilt fokus på patienter med sjukdomar i magtarmkanalen. Arbetet innebär många olika kontakter inom den egna organisationen och med myndigheter. Du bidrar med kompetens avseende samhällets stöd och service och bistår patienten i dessa kontakter. Vidare består arbetet av psykosociala behandlingssamtal, psykosocial kartläggning, information, rådgivning och konsultation.
Du kommer också att arbeta tillsammans med andra professioner i omhändertagandet av cancerpatienter och utvecklingen av de processer som kliniken har kring olika patientgrupper. I detta arbete ingår även arbete med cancerrehabilitering. Ditt uppdrag är länsövergripande och innebär tjänstgöring både i Karlshamn och Karlskrona.
Kuratorerna på Blekingesjukhuset träffas regelbundet och har gemensam handledning av kvalificerad handledare.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvården. Tjänsten innebär arbete med snabba omställningar och den vi söker behöver därför vara flexibel och uppskatta detta sätt att arbeta. Det är viktigt att du kan och vill arbeta självständigt, men också att du uppskattar och tar initiativ till samarbete med de olika berörda professioner som finns inom den egna verksamheten och utom organisationen. Tjänsten innebär ibland ett högt arbetstempo och du bör därför trivas i en arbetssituation där mycket händer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Claes Hjalmarsson
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  0455-731000 via växel
  E-post: Claes Hjalmarsson
 • Birgitta Henrysson
  Stf verksamhetschef Kirurgkliniken
  0455-731000 via växel
  E-post: Birgitta Henrysson
 • Charlotte Karlberg
  Kurator
  0455-731000 via växel
  E-post: Charlotte Karlberg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-11.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.