Projektledare med ansvar för ICC, Förvaltning affärssystem

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Landstingsservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i affärsområden med ansvar för fastigheter, IT, upphandling, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön.

Affärsområdet Informatik består av 3 avdelningar, Förvaltning affärssystem, Förvaltning vårdssystem samt en IT-strategisk avdelning. Affärsområdet bedrivs affärsmässigt vilket innebär att vi arbetar intensivt med kostnadseffektivitet, samverkan och utveckling av arbetet för att ge bättre IT-stöd till verksamheterna inom landstinget.

Förvaltning affärssystem söker nu en projektledare med ansvar för landstingets ICC, Integration Competence Center.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i din ansökan.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

På Förvaltning affärssystem arbetar idag 20 personer som ansvarar för teknisk förvaltning, system- och integrationsutveckling samt administration av administrativa system som exempelvis ekonomisystem, personalsystem och fastighetssystem. Här förvaltas och administreras även medicintekniska system.

ICC är ett kompetenscentrum för integrationer med syfte att stödja landstingets hela organisation och bidra med kompetens och rådgivning kring integrationslösningar. ICC ska vara en sammanhållande funktion som ansvarar för alla integrationer i landstinget och som jobbar mot framtida mål och visioner. Det ingår också i kompetenscentrets roll att vara proaktiva i sitt arbetssätt och delta i nationellt arbete.

Ansvaret innebär att stötta implementering av nya tjänster på ett väldefinierat, väldokumenterat och kontrollerat sätt, samt säkerställa att integrationer förvaltas, livscykelhanteras, följer lagar och förordningar och att SLA efterlevs. Målet är att skapa integrationsrutiner som bygger på strategiska val och styrande principer.

Din roll innebär att du kommer att koordinera Landstingets arbete med integrationer och se till att arbetet sker enligt våra rutiner och vårt sätt att bedriva integrationsutveckling. Du kommer även att vara landstingets representant i de nationella samarbeten som finns kring integrationslösningar.

Kvalifikationer

Generella kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för interoperabilitet och förstå olika systems förmågor att kommunicera med varandra.

Du ska ha högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du behöver kunna sätta dig in i komplexa sammanhang för att se både helhet och delar, vara noggrann och ha god analytisk förmåga. Du behöver också vara bra på att kommunicera, kunna motivera och leda andra, samt ha lätt för att samarbeta. Vi ser även gärna att du har förmågan att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer.

Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga. Du ska känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften och vi vill att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning.

Specifika kvalifikationer

Vi vill att du ska ha följande erfarenhet:
• Arbetat med interoperabilitet
• God erfarenhet av systemutvecklingsprocesser från kravställning till leverans
• Varit teamledare, genomgått ledarskapsutbildning eller motsvarande
• Ha goda kunskaper i agilt arbetssätt (t.ex. SCRUM, Kanban m.fl.)

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av ICC
• Erfarenhet av att integrera mot Hälso- och sjukvårdens Nationella tjänster
• Erfarenhet av arbete med integrationsstrategier
• Kunskap om Azure, BizTalk, PM3, ITIL och/eller MasterData

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Resor förekommer vilket ställer krav på B-körkort.

Vi kommer att gå igenom ansökningarna under sommarsemestern och kommer att kalla till intervjuer i augusti. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

 • Jonas Axelsson
  Avdelningschef
  0455-73 62 56
 • Petter Åkesson
  IT-arkitekt
  0455-73 62 42
 • Bo Dahlén
  Vision
  0455-73 62 17
 • Ann-Charlott Andersson
  Sveriges Ingenjörer
  0455-73 62 72

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.