Verksamhetschef till Anestesikliniken

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Anestesikliniken ansvarar för operationsverksamhet och intensivvård på Blekingesjukhuset i Karlskrona och Karlshamn och har ca 260 medarbetare. I Karlskrona finns Centraloperation med åtta operationssalar. Här opereras patienter planerat och akut dygnet runt. Intensivvårdsavdelningen har sex vårdplatser och en tillhörande postoperativ avdelning med 12 platser. I Karlshamn finns en Operationsavdelning med fem operationssalar och tillhörande pre- och postoperativ avdelning samt anestesimottagning. Till kliniken hör även en sterilteknisk avdelning med verksamhet både i Karlskrona och Karlshamn.

Förutom ovanstående deltar Anestesipersonal vid prehospital verksamhet i ambulans och helikopter. Det finns även mottagning för planerad och akut tryckkammarbehandling (HBO). Vidare bidrar kliniken med anestesiservice till hela sjukhuset, exempelvis vid Öron-, näs- och halsklinkens (ÖNH), Ögonklinikens och Tandvårdens operationer samt vid elkonvertering, ECT och röntgenundersökningar. Kliniken ger även stöd eller förslag på behandling vid akuta tillstånd via en mobil intensivvårdsgrupp (MIG).

På kliniken arbetar specialistläkare inom anestesi, ST-läkare, anestesisjuksköterskor, operationssjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, steriltekniker och administrativ personal.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Utgångspunkten i uppdraget som verksamhetschef är att du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Det innebär även ett övergripande ansvar för den hälso- och sjukvård som bedrivs inom verksamhetsområdet. Du kommer att vara direkt underställd chefen för specialiserad vård och arbeta länsövergripande för hela kliniken. Som verksamhetschef förväntas du utveckla verksamheten mot uppsatta mål och samtidigt ha patienten och vårdens flöden i centrum.
Utveckling av vården inom verksamhetsområdet sker via samverkan med andra delar av vården inom ett stort antal olika vårdprocesser, vilket ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn. Som verksamhetschef inom anestesi är du närmaste chef för ungefär 20 läkare, 4 avdelningschefer samt en patientsäkerhetssjuksköterska och en produktionssamordnare.

Kvalifikationer

Gällande den formella kompetensen är det ett krav att du har en medicinskt inriktad utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet som chef på högre nivå. Vidare har du god insikt och erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom hälso- och sjukvård och dess förutsättningar. Du tar en tydlig arbetsgivarroll.

Arbetet kräver tydlighet i ditt ledarskap som präglas av mod, engagemang och tillit. Du trivs med att arbeta i team och är inte rädd för att ta ansvar och fatta beslut. Du är strukturerad och har förmåga att hantera komplexa frågeställningar i högt tempo utifrån ett helhetsperspektiv. Du är en drivande och lyhörd person som tar initiativ för att skapa och utveckla. Du har lätt för att samarbeta och inser värdet av att skapa och bevara goda relationer. Arbetet kräver god självinsikt och kommunikativ förmåga samt personlig mognad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Slutligen bör du i ditt ledarskap sträva efter att vara närvarande och synlig ute i verksamheten både i Karlskrona och Karlshamn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Birgitta Friberg
  Verksamhetschef
  0455-735270
 • Mats Magnusson
  Stf HR-chef
  0455-734202
 • Nikolaus Groll
  BLF
  0455-735262
 • Cecilia Hafsbrandt
  Vårdförbundet
  0455-735310
 • Monika Evaldsson
  Kommunal
  0455-735282
 • Lena Nilsson
  Vision
  0455-735381

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-11.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.