Vi söker ambulanssjukvårdare/sjuksköterskor

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Ambulansverksamheten i Blekinge står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras. Idag består ambulansverksamheten av ambulanser och bedömningsbilar. I december kommer verksamheten att kompletteras med lättvårdsambulanser och under 2019 kommer en ny ambulansstation stå klar i Karlshamn, planering för ny station i Karlskrona pågår. För att klara av att möta framtiden arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Ind. lönesättning
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt
 • Antal platser: 4

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha en avgörande roll för att rädda människors liv. I din roll på ambulansen arbetar du med akutinsatser när någon drabbats av akuta olycksfall och sjukdom. Arbete sker både på plats i hem/olycksplats samt under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare.

Inom ambulansen arbetar vi i team och i varje ambulans ska det finnas minst en sjuksköterska som utövar akutsjukvård med läkemedelshantering.

Vi har påbörjat vårt arbeta om att vidarutveckla ett personcentrerat förhållningssätt för att på bästa sätt möta samtliga patienter med olika tillstånd och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, det är meriterande om du har vidareutbildning inom ambulans, narkos eller IVA. Vi söker även dig som har adekvat grundutbildning inom vårdyrket (ambulanssjukvårdare) och genomgått körutbildnigen säker körning.
Utöver ovan krävs det för att arbeta hos oss att du har:
• Minst B-körkort, högre behörighet är meriterande
• Minst två års erfarenhet av akutsjukvård (ej ambulanssjukvård).
• Medicinska krav motsvarande innehav av körkort med högre behörighet (buss, lastbil)

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för arbetsuppgifterna såsom förmåga att arbeta i team, flexibilitet och att arbeta med personer i utsatta livssituationer. Du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta gör arbetet stimulerande och omväxlande. Du skall uppfylla kraven enligt ovan. Innan anställning kommer ett fysiskt test att göras och simkunnighet skall kunna intygas.

Upplysningar

 • Martin Sevestedt
  Avdelningschef ambulans väst
  0454-732121
 • Jimmy Ridell
  Avdelningschef
  0455-735355
 • David Petersson
  Facklig repr Vårdförbundet
  o454-731000 via växel
 • Jessica Hansson
  Facklig repr Vårdförbundet
  0454-731000 via växel
 • Jim Wahlman
  Facklig repr Kommunal
  0454-731000 via växel

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-16.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.