Avdelningschef till akutmottagningen i Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Blekinge har drygt 150 000 invånare och här finns ett sjukhus, Blekingesjukhuset, med verksamhet i Karlskrona och Karlshamn. Akutmottagningen i Karlskrona, som är en del av akutkliniken vid Blekingesjukhuset, har totalt 60 medarbetare och under ett år tar vi emot ca 35 000 patientbesök.
Akutmottagningen har under de senaste åren arbetat med att skapa hållbara strukturer inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, utbildning och teamarbete. Inom sjukhuset utreds möjligheten att starta utbilning för st-läkare inom akutsjukvård och akutvårdsavdelning. Inom ramen för landstingsstyrelsens femåriga investeringsplan kommer en ny byggnad för operationscentrum och högspecialiserad vård som intensivvård, thorax intensivvård, akut, röntgen och liknande börjar byggas under perioden.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enligt överenskommelse. Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef kombinerat med grundanställning tillsvidare i din egen profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Är du en driven och trygg person som har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare? Drivs du av verksamhetsutveckling och att skapa förutsättningar för utveckling? Då kan tjänsten som avdelningschef till akutmottagningen i Karlskrona vara något för dig!

Du kommer att leda och utveckla enheten samt bibehålla och utveckla samarbetet med vårdgrannar. Därtill ansvarar du för att strukturera arbetet, utveckla teamarbete samt driva pågående verksamhetsutveckling i dialog med medarbetarna. Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för akutmottagningens verksamhet, dagliga drift, medarbetare, budget och arbetsmiljö. Du ingår i akutklinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

I ditt ledarskap har du förmåga att fatta beslut utifrån en helhetssyn på verksamheten, och tillsammans med medarbetarna driva och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en viktig förutsättning och du har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Du är bra på att tydliggöra och kommunicera mål och uppdrag på ett sätt så att medarbetarna är välinformerade och känner sig delaktiga. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor bidrar till att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Därtill präglas ditt ledarskap av att du är lyhörd, engagerad och närvarande för dina medarbetare.

Du har en för arbetsuppgifterna adekvat utbildning och det är meriterande med erfarenhet av hälso- och sjukvården, men ledaregenskaperna och din personliga lämplighet väger tungt. Vidare bör du ha tidigare chefserfarenhet och avslutad ledarskapsutbildning.

Upplysningar

 • Roger Nihlén
  Verksamhetschef Akutkliniken
  0455-73 53 70
  0734-47 10 73
 • Anita Johansson
  Repr Kommunal
  0455-73 53 42
 • Marita Lindblad
  Repr Kommunal
  0455-73 53 42
 • Petra Karlsson
  Repr Vårdförbundet
  0455-73 53 43

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.