Personalstrateg inriktning arbetsmiljö och likabehandling

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av landstingsdirektören. Till sin närmaste hjälp har landstingsdirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp landstingets verksamhet. Staben ger också stöd till landstingets politiska ledning.

Personalenheten består idag av 16 medarbetare uppdeltat på en strategisk avdelning underställd personaldirektören och en personalstödsavdelning vars medarbetare är underställda en avdelningschef. Den strategiska avdelningen söker nu en kollega med inriktning mot arbetsmiljö och likabehandling på en landstingsövergripande nivå. Personalenhetens övergripande uppgift är att säkerställa landstingets kompetensförsörjning där arbetsmiljöarbetet är en central del.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och planera, leda och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet och att säkerställa att landstinget på ett systematiskt sätt arbetar med likabehandlingsfrågor. I arbetet som personalstrateg på personalenheten har du möjlighet att arbeta med arbetsmiljöfrågor på koncernnivå, ett självständigt arbete där du i samverkan tar fram och implementerar nya arbetssätt, ansvarar för processer och genomför aktiviteter. Du upprättar och utvecklar nödvändiga kontakter inom och utanför organisationen, leder förändringsprocesser samt fungerar som stöd och rådgivare åt dina kollegor.

Kvalifikationer

Du har:
• Högskoleexamen från personal - och arbetslivsprogrammet alternativt annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Flerårig erfarenhet av generellt arbete inom personalområdet
• Flerårig erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor

Önskvärt är att du har:
• Vidareutbildning inom arbetsmiljö och/eller arbetsmiljörätt
• Kunskaper om kvalitetsledningssystem enligt OHSAS 1800
• Erfarenhet från arbetsmiljöarbete på organisationsövergripande nivå
• Erfarenhet från arbete med arbetlivsinriktad rehabilitering
• Erfarenhet från likabehandlingsarbete på organisationsövergripande nivå
• Erfarenhet från offentlig sektor är meriterande men inget krav
• Utbildning och erfarenhet av att leda processer är meriterande.
• Körkort

Du antar gärna nya utmaningar och arbetar mål- och resultatinriktat. Du har förmåga till helhetssyn, strategiskt tänkande samt god analytisk förmåga. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet, liksom förmågan att utveckla förtroendefulla relationer. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan självständigt leda utvecklingsarbete och har hög initiativförmåga.

Erfarenhet krävs.

Upplysningar

 • Ingla Blåder
  Vision
  0455-73 62 28
 • Jonas Kullberg
  Personaldirektör

  0734-471042
  E-post: Jonas Kullberg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-01.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.