HR- konsult, Landstingsservice stab

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Landstingsservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Landstinget Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i affärsområden med ansvar för fastigheter, IT, upphandling, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön.

HR-avdelningen är organiserad i Landstingsservice stab och där finns också förvaltningens ekonomiavdelning. Avdelningen har även i uppdrag att leverera stöd inom HR-området till Landstingsdirektörens stab.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att arbeta med hela bredden av HR-arbete. Du kommer att möta en stor variation av frågeställningar och uppdrag bland annat inom områdena arbetsrätt, kompetensförsörjning, arbetsmiljö, lönebildning, analys och uppföljning. Din roll innebär att du aktivt medverkar till god samverkan med arbetstagarorganisationerna. Som HR-konsult arbetar du utifrån ett professionellt, vägledande och coachande arbetssätt med att stödja förvaltningens chefer i sin arbetsgivarroll.

Landstingsservice stab har ett övergripande ansvar för förvaltningen och arbetar med strategiskt ledningsstöd till affärsområdeschefer och ledningsgrupper, vilket också innefattar omvärldsbevakning. Du kommer också att delta i förvaltingens processinriktade förbättringsarbete.

Vi arbetar tillsammans, med hela landstingets HR-funktion, i olika fördjupningsgrupper med utvecklingsfrågor inom t ex arbetsmiljö, arbetsrätt eller kompetensförsörjning. Du förväntas att i detta arbete bidra till utvecklingen av riktlinjer och rutiner inom HR- och kompetensområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen från personal- och arbetslivsprogrammet eller motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och erfarenhet från offentlig verksamhet.

Som person behöver du vara bra på att bygga förtroendefulla relationer, kunna situationsanpassa, vara pedagogisk och ha initiativförmåga. En förutsättning för att fungera i uppdraget är att du trivs att arbeta såväl självständigt som i team, är strukturerad och kan kommunicera på ett sakligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Elenor Malmörn
  Personalchef
  0455-73 61 04
 • Ann Samuelsson
  Vision
  0455-73 62 16, 0455-73 66 82
 • Anna Temecka
  SACO
  0455-736690

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-06.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-15 12:50:18 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.