Kurator till Habiliteringen

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.
Är du kurator och vill göra en positiv skillnad för människor med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en kurator till habiliteringen i Karlshamn.

Habiliteringen vänder sig till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism.

Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som kurator i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och möjlighet till kompetensutveckling. Som ny kurator på habiliteringen kommer du att få en grundlig introduktion och yrkeshandledning av erfaren yrkeskollega. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona. Du kommer att arbeta på avdelningen i Karlshamn, i vårt vuxenteam.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär psykosocialt behandlingsarbete riktat mot vuxna och deras nätverk. Det dagliga arbetet bedrivs inom ett tvärprofessionellt team bestående av fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, psykolog, läkare, sjuksköterska och pedagog samt kuratorskollega. En viktig del i kuratorns arbete är samtalsstöd i olika former samt att informera om social lagstiftning och övrigt samhällsstöd. Som kurator i teamet bidrar du bland annat med det psykosociala helhetsperspektivet och deltar i kartläggning av behov. Kuratorn ger habiliteringsinsatser till enskilda individer med funktionsnedsättning, till närstående samt till andra personer i nätverket. Som kurator bidrar du också med specifik kompetens kring socialförsäkringssystemet. Du deltar i remisshantering och utredningar för intellektuell funktionsnedsättning.
Det kan också vara aktuellt att du deltar i våra olika kurser som vi håller för patienter och deras anhöriga. Vi strävar efter att ligga i framkant gällande forskning och utveckling för vår målgrupp.

Kvalifikationer

Socionomexamen
För att trivas hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga. Utöver det interna teamarbetet har din samarbetsförmåga stor betydelse då arbetet också innefattar många kontakter utanför den egna verksamheten med tex kommuner, myndigheter, primärvård och övrig specialistvård. Som person är du nyfiken, engagerad, initiativtagande och nytänkande. Du trivs både med att arbeta självständigt och i team och tar eget ansvar för att driva och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt.
Har du tidigare erfarenhet av kuratorsarbete, habilitering och/eller av arbete med personer med funktionsnedsättning så är det meriterande. Körkort erfordras då arbetet medför resor i tjänsten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Malin Åkergård
  Avdelningschef Habiliteringen Karlshamn
  0454-73 21 65
 • Åsa Ottosson
  Kurator
  0454-73 21 79
  E-post: Åsa Ottosson
 • Kerstin Inganäs-Olofsson
  Arbetsterapeut
  0454-732186
  E-post: Kerstin Inganäs-Olofsson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-16.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.