ST-läkare till vuxenpsykiatrin och BUP i Blekinge

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.

Vi söker nu dig som vill jobba inom en psykiatri med korta beslutsvägar och goda förutsättningar för att vara med och påverka den framtida utvecklingen. Idag har vi 12 ST- läkare inom vuxenpsykiatrin och 2 inom BUP. Inom förvaltningen finns 31 överläkartjänster.

Vi ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalitet och har därför en generös inställning till fortbildning. Sidoutbildningar kan vid intresse och behov göras i annat landsting gällande t.ex. beroendevård, rättspsykiatri, specialiserad psykosvård eller annat. Vi är anslutna till Metiskansliet i södra sjukvårdsregionen och har ett samarbete med Kronoberg och Kalmar gällande kurser för a och b mål. Vi har studierektor och internutbildning för ST-läkare och alla våra handledare är handledarutbildade.

Som ST-läkare har du rätt till 4 timmars egen studietid/vecka, litteraturbidrag på 1000 kr/år samt att få åka på nationella konferenser årligen och någon internationell konferens under ST-tiden.

ST-kontraktet samt mer information om vad det innebär att vara ST-läkare i Blekinge hittar du på Landstinget Blekinges hemsida, ltblekinge.se.

Blekinge har 159.000 innevånare och vuxenpsykiatrin har mottagning och dagpsykiatri (mellanvård) i länets samtliga kommuner samt heldygnsvård med totalt 15 vårdplatser i Karlskrona och 12 vårdplatser i Karlshamn. Länsgemensam psykiatri finns i Karlskrona och innehåller avdelningar för akutpsykiatri (6 vårdplatser), intensivvård (4 vårdplatser), beroendevård (8 vårdplatser) med LARO-mottagning samt mottagning för sexologi, minnesmottagning och dagverksamhet för ätstörningar.

Vad gäller BUP finns det mottagning i Karlshamn, Ronneby och Karlskrona och mellanvård i Karlshamn och Karlskrona. Dessutom finns det heldygnsvård med 2 vårdplatser i Karlskrona.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Antal platser: 5

Arbetsuppgifter

Som ST-läkare kommer du ha omväxlande arbetsuppgifter inom både sluten- och öppenvård. I tjänsten ingår även att genomföra akuta bedömningar som primärjour vid akutenheten. Du kommer även att medverka i klinikens verksamhets- och kvalitetsutveckling.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Det krävs att du har kunskaper i svenska språket lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Vi söker dig med ett intresse för att vara med och vidareutveckla en modern psykiatri. Du ska ha förmåga att möta patienter och anhöriga i svåra situationer. Du har ett professionellt förhållningssätt, är flexibel och har god samarbetsförmåga med övriga arbetskamrater. Du har lätt att skapa kontakter, är kommunikativ och empatisk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  0734-47 16 11
  E-post: Carina Söderholm
 • Karin Magnusson
  Verksamhetschef VUP Väst
  0454-731227
  E-post: Karin Magnusson
 • Mari Söderström
  Verksamhetschef Länsgemensam psykiatri
  0734-47 16 15
  E-post: Mari Söderström
 • Petra Nordberg
  Avdelningschef Mellanvården
  0734 - 47 16 74
 • Adam Frih
  ST-läkare
  0454-73 28 20
  E-post: Adam Frih
 • Lisa Hägg
  ST-läkare
  0455-731000
  E-post: Lisa Hägg

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31.

Du kan även kontakta förvaltningschef Bodil Sundlöf, tel 0455-735806, bodil.sundlof@ltblekinge.se eller
Karin Stern, studierektor/Överläkare, tel 0455-735861, karin.stern@ltblekinge.se

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.