Hjälpmedelstekniker, Hjälpmedelscenter

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget i Blekinge tillämpar individuell lönesättning
 • Tillträde: enligt överenskommelse
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Hjälpmedelscenter i Blekinge försörjer Landstinget Blekinge samt länets fem kommuner med kognitions-, kommunikations-, syn-, medicintekniska behandlingshjälpmedel samt hjälpmedel för rörelsehinder.

Du kommer att vara teknisk sakkunnig inom hjälpmedelsområdet främst inom lyftutrustningar och sängar.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att besiktiga, felsöka och reparera utrustningar. I arbetet ingår också montering/demontering av t.ex. kompletta taklyftssystem. Dessutom ingår ansvar för dokumentation för bl.a. projekteringar, besiktningar, service och underhållsarbeten.
Utbildningar och certifieringar för att kunna utföra besiktningar och service kommer att tillhandahållas av Hjälpmedelscenter.
Möten med enskilda vårdtagare, anhöriga, omvårdpersonal och förskrivare i hemmet och särskilda boenden kommer att vara stor del av arbetet. Detta kan ske enskilt eller tillsammans med övriga teammedlemmar som består av hjälpmedelstekniker och hjälpmedelskonsulenter.
Du ska kunna utbilda och informera vårdtagare, anhöriga, förskrivare, omvårdnadspersonal kring det tekniska handhavandet av hjälpmedel.
Du förväntas också vara delaktig inom marknadsbevakning och sortimentsurval samt delta i upphandlingsarbete kring hjälpmedel.
Här finns en spännande möjlighet att arbeta inom ett mångfacetterat yrke, både som specialist och generalist och med många utvecklingsmöjligheter.


Kvalifikationer

Lämplig teknisk bakgrund kan vara bygg- och anläggningsprogrammet eller annan teknisk utbildning eller yrkeserfarenhet som bedöms vara likvärdig. Du bör ha praktisk erfarenhet och blick för konstruktions- och byggnadstekniska lösningar samt vara noggrann, ansvarstagande och kunna planera ditt arbete. El-kunskaper är meriterande
Tjänsten innebär många kontakter både externt och internt, detta med både vårdtagare och förskrivare vilket ställer krav på en hög social kompetens. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och i grupp, kunna ta egna initiativ, vara självgående men även att vara en god samarbetspartner och medarbetare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort erfordras och C-körkort är meriterande.

Upplysningar

 • Peter Franke
  Avdelningschef
  0734-471187
 • Robert Thörnberg
  Hjälpmedelstekniker
  0734-73 471603
 • Roger Ahlér
  Vision
  0455 - 73 66 81
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  0455-73 66 59

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-20.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.