Rehabkliniken söker avdelningschef till avd.58 strokeenheten i Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Avdelning 58 på rehabiliteringskliniken är en av klinikens två strokeenheter, som också har uppdrag att vårda patienter med neurologiska sjukdomar samt djupt medvetandesänkta patienter med anoxisk hjärnskada. Hos oss tar man hand om strokepatienten från det akuta insjuknandet med ett urakut omhändertagande och eventuell trombolys till att glädjas åt förbättringar under den teambaserade rehabiliteringen på avdelningen.

Avdelning 58 är en slutenvårdsavdelning med 20 vårdplatser. Vi har ett tvärprofessionellt synsätt och med ett välutvecklat teamarbete arbetar vi tillsammans med patienten och närstående. På avdelning är vi cirka 45 medarbetare bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. Vi har nära samarbete med arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kuratorer, logopeder, läkare och medicinska sekreterare.

Rehabiliteringskliniken har också har specialiserad öppenvård i både Karlshamn och Karlskrona som tillexempel Specialiserad rehabilitering i hemmet och Specialistrehab. Slutenvårdsavdelningen i Karlshamn har ett länsuppdrag för bland annat patienter med ryggmärgsskada. Kliniken omfattar även dietist-, arbetsterapi- och sjukgymnastavdelningar på båda orter som servar hela Blekingesjukhuset med insatser.

Rehabiliteringskliniken är organiserad i 7 avdelningar och arbetar processinriktat sedan många år. Vi har totalt drygt 200 medarbetare. I vår ledningsgrupp arbetar vi med ett gemensamt ansvar för klinikens verksamhet och utveckling.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
 • Tillträde: Enligt överenskommelse Urval och tillsättning sker löpande
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker en avdelningschef och ledare som är nyfiken på stroke- neuroområdet och rehabilitering, och som tycker att det är spännande att tillhöra en klinik med många olika yrkeskategorier. Vi vill gärna att du har erfarenhet av chef- och ledarskap och att du ser dina medarbetare som din främsta tillgång. Du har ett processinriktat förhållningssätt och intresse för teamarbete. Utveckling och förbättringar i vardagen ser du som en nödvändighet och du förstår att det är genom medarbetarna som detta kan ske.

Som avdelningschef har du ekonomi- och personalansvar, ingår i klinikens ledningsgrupp och samverkar där med övriga chefer i strategiskt viktiga frågor för kliniken och för hela organisationen.

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning som tillsvidareanställd inom din profession.

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning och det är önskvärt om du har chefserfarenhet och/eller chefsutbildning. Du ska ha förmågan att engagera medarbetarna och hålla ihop den egna arbetsgruppen samtidigt som du samverkar med övriga avdelningar inom kliniken och övriga kliniker på Blekingesjukhuset.

Du är lyhörd, rak och tydlig i ditt ledarskap. God social kompetens och samarbetsförmåga är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Gertrud Wilke Olsson
  Verksamhetschef
  0455-73 49 72
 • Bodil Hagberg
  Kommunal
  0455-73 49 70
 • Marina Klaic
  Vårdförbundet
  0455-73 49 70
  marina.klaic@ltblekinge.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-04.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-05-17 11:49:20 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.