Avdelningschef till Vuxenpsykiatriska mellanvården Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin i Blekinge är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad diagnostik, behandling och omvårdnad utifrån vetenskaplig grund. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar.

Mellanvården i Karlskrona är en enhet i den Vuxenpsykiatriska öppenvården. Uppdraget är att förebygga heldygnsvård, vi ger stöd och behandling till patienter med funktionspåverkan och svårare psykiatriska tillstånd med behov av längre vårdkontakter. Det sker genom olika former av gruppbehandling/stöd/pedagogik och individuell psykoterapi och hembesök utifrån patienternas behov.
Vuxenpsykiatrin Östra Blekinge har Ronneby och Karlskrona kommun som upptagningsområde, ca 90 000 invånare. Basenheten består av öppenvård som är organiserad i mottagning och mellanvård i båda kommunerna samt en heldygnsavdelning med 15 vårdplatser i Karlskrona.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Ledarskapet inom psykiatrin kännetecknas av personcentrerat förhållningssätt med patienten i fokus. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling i verksamheten. Vi ser tillgänglighet, tydlighet, kompetens och samarbetsförmåga som viktiga komponenter.
Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i basenhetens ledningsgrupp tillsammans med 4 andra avdelningschefer, medicinsk rådgivare och specialistpsykolog med funktionssansvar.
I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument. Du har ett samlat verksamhetsansvar med ansvar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi.
Personalstyrkan består av 23 budgeterade tjänster fördelat på sjuksköterskor, skötare, kurator, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har:
- adekvat akademisk utbildning för uppdraget
- förutsättningar och kompetens att utöva ett professionellt ledarskap
- viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget
- god samarbetsförmåga
- lätt att kommunicera, tydlig och flexibel
- har ett stort engagemang för målgruppen

Tidigare erfarenhet från liknande chefsuppdrag är önskvärt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Chefsförordnande mellan 1 – 6 år
Grundanställning tillsvidare, heltid, i en för grundkompetensen relevant befattning.

Upplysningar

 • Carina Söderholm
  Verksamhetschef, Vuxenpsykiatrin östra Blekinge
  0455-73 59 15
  0734-471611
  E-post: Carina Söderholm
 • Ulrika Petersson
  Vårdförbundet
  0455-73 60 32
 • Henrik Apell
  Kommunal
  0455-73 60 72
 • Martin Gustafson
  Sveriges arbetsterapeuter
  0455-73 63 22
 • Anette Smiding
  SSR
  0455-73 58 41
  E-post: Anette Smiding

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-02.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.