Poolkurator med placering på Blekingesjukhuset Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Kuratorerna på Blekingesjukhuset i Karlskrona är klinikanslutna och ingår som resurs inom alla kliniker. På Blekingesjukhuset i Karlskrona finns idag 17 kuratorer. Alla kuratorer är socionomer vars arbetsuppgifter integrerar sociala och psykosociala aspekter i den medicinska vården. Som poolkurator arbetar du över klinikgränserna och stöttar upp på de kliniker där ordinarie kurator behöver uppbackniing eller ersättare vid kortare tids planerad eller oplanerad frånvaro. Poolkurator har förrutom pooltjänstgöring en fast tjänstgöring på 25% på Blekingesjukhusets ortopedklinik i Karlskrona. Poolkuratorn fyller en viktig funktion som resursförstärkning för det psykosociala arbetet inom Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Tjänsten möjliggör innehavaren att ta del av och få inblick i sjukhusets olika verksamheter och möter patienter och personal i vitt skilda situationer. Som poolkurator styr du själv mycket över planeringoch prioritering av inkommande arbetsuppgifter. Poolkuratorn arbetar både på vårdavdelningar och med öppenvårdsinsatser. Tjänsten tillhör administrativt medicinkliniken där ytterligare 6 kuratorer finns anställda. Handledning erbjuds regelbundet

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: Tillträde: 190401
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare och samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Arbetet kräver flexibilitet och stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Upplysningar

 • Agneta Eckernäs-Thorell
  Stf verksamhetschef Medicin
  0455-734809
  E-post: Agneta Eckernäs-Thorell
 • Maria Warenhed
  Vik samordnande kurator
  0455 -734681
 • Marita Borg Jerserup
  Akademikerförbundet SSR
  0455-734680

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.