Avdelningschef till sjukgymnastikavd, Blekingesjukhuset i Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad till både Karlskrona och Karlshamn. Vi organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering och ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Hos oss på rehabiliteringskliniken får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med nära till kompetenta kollegor för handledning, råd och stöd. Det finns möjlighet att utöva egen träning utanför arbetstid i Landstingshälsans regi. Landstingshälsans lokaler ligger i anslutning till sjukhuset.

Sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona har 28 medarbetare. Vi är en grupp med god sammanhållning och positiv anda som består av sjukgymnaster, sjukgymnastassistenter, badmästare och lymfterapeut. Verksamheten omfattar såväl slutenvård som öppenvård. Vi tillgodoser behov av sjukgymnast på sjukhusets samtliga avdelningar.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.
  • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du ekonomi- och personalansvar för sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona. I uppdraget ingår att driva ett fortlöpande utvecklings- och förändringsarbete inom uppsatta mål för att tillgodose de krav som ställs på verksamheten.

Klinikens ledningsgrupp har ett utvecklingsuppdrag där strategiskt viktiga frågor som rör kliniken och även övriga organisationen är en del av uppdraget för våra avdelningschefer. Dessa uppdrag sker dels individuellt, dels i samverkan med chefskollegorna. Vi ser fram emot att välkomna dig som en ny medlem i klinikens ledningsgrupp!

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning tillsvidare inom din profession. Om du i din grundprofession är sjukgymnast/fysioterapeut kan du komma att arbeta kliniskt som en del av ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Vi tror att du idag finns inom en verksamhet som bedriver vård, omsorg, socialt arbete eller att du har pedagogisk bakgrund och längtar efter att få utveckla ditt ledarskap. Det är en fördel om du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut, men inget krav. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet och/eller chefsutbildning, men det är av större betydelse att du har ett intresse för chefskap. Vi ser det som en stor fördel att du drivs av och tycker om att jobba med utvecklingsfrågor.

Du ska ha förmågan att engagera medarbetarna och hålla ihop den egna arbetsgruppen samtidigt som du samverkar med övriga avdelningar inom kliniken och övriga kliniker på Blekingesjukhuset.

Du är lyhörd, rak och tydlig i ditt ledarskap. God social kompetens och samarbetsförmåga är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-21.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.