Överläkare till Vuxenpsykiatriska mottagningen i Sölvesobrg

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn.

Vi söker dig som vill arbeta som psykiater i ett litet väl fungerande team på mottagningen i Sölvesborg. Teamet består av två läkare, psykologer, sjuksköterskor, kurator och sekreterare. Tillgång finns även till sjukgymnast och arbetsterapeut.
I Sölvesborg finns ett nära samarbete mellan mottagning, psykiatrins mellanvård, primärvård och kommunpsykiatri. Detta samarbete grundläggs av att vi lokalmässigt finns intill varandra. Utanför enheterna finns en rehabiliteringsträdgård där det bedrivs trädgårdsterapi. Forskning kring trädgårdsterapi bedrivs i samarbete med Lunds Universitet. Inom mottagningen finns även ett utredningsteam och väntetid till neuropsykiatrisk utredning ligger på tre månader.
Psykiatrin i Blekinge jobbar utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Den lilla förvaltningen ger dig stor möjligheter att vara med och påverka den framtida utvecklingen av vår verksamhet. Förvaltningen ser utbildning och handledning som en förutsättning för att kunna bedriva specialiserad vård med hög kvalitet och har därför en generös inställning till fortbildning och handledning. Vuxenpsykiatrin i västra Blekinge har ett upptagningsområde på ca 60.000 invånare fördelat på Sölvesborg, Olofström och Karlshamns kommun. Verksamhetsområdet består av mottagning och mellanvård i samtliga kommuner. På sjukhuset i Karlshamn finns dagpsykiatri samt psykiatrisk heldygnsvård med 12 vårdplatser. Heldygnsvård för observations- och intensivvård samt beroendevård finns i Karlskrona.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Månadslön
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Mottagningens uppdrag är förlagt måndag till fredag. Vi ser gärna att du arbetar heltid men är flexibla för andra lösningar. Tillsammans med teamet bidrar du med din psykiatriska kompetens i bedömning, utredning och behandling. Du kommer att medverka i utvecklingsarbete och delta i kollegiala träffar med alla läkare inom förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri. Som person är du intresserad av utveckling, tycker om att arbeta i team och har förmåga att samverka med både kollegor och andra aktörer utanför den egna verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Karin Magnusson
  Verksamhetschef Vuxenpsykiatrin västra Blekinge
  0454 - 73 12 27
  E-post: Karin Magnusson
 • Rune Olsson
  Avdelningschef, mottagningen Sölvesborg
  0456 - 73 12 24
 • Kuno Morin
  Överläkare
  0454-732841
  E-post: Kuno Morin

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-12-31.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-12-13 12:58:12 av Emma Karlsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.