Kommunikatörer med inriktning webb

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av landstingsdirektören. Till sin närmaste hjälp har landstingsdirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp landstingets verksamhet. Staben ger också stöd till landstingets politiska ledning.

Kommunikationsenheten ingår i landstingsdirektörens stab. Enheten har ett landstingsövergripande ansvar för att planera, samordna, genomföra och utveckla kommunikationsstödet inom Landstinget Blekinge. På kommunikationsenheten finns idag nio heltidstjänster.

Kommunikationsenheten har följande verksamhetsområden:

Kommunikationsstrategi
Webb och sociala medier
Media
Informationsproduktion
Kriskommunikation


Anställningsform

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: individuell lönesättning tillämpas
  • Tillträde: enligt ö.k
  • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Landstinget Blekinges viktigaste kanaler för kommunikation internt och externt är våra webbplatser: 1177.se/blekinge, ltblekinge.se och intranätet. För att höja kvaliteten och servicenivån till olika målgrupper gör vi nu en satsning på våra webbplatser och etablerar en ny webborganisation. Det sker i samband med att vi lanserar vårt nya intranät. Till förvaltningsorganisationen söker vi två drivna kommunikatörer med uppgift att arbeta som förvaltningsredaktörer.
Som förvaltningsredaktör kommer du ha det övergripande ansvaret för förvaltningarnas kommunikation i våra webbkanaler. Arbetet innehåller både strategiska och operativa arbetsuppgifter med tyngdpunkt på de operativa uppgifterna. Du kommer att vara en del av vår centrala webbgrupp där det finns två webbansvariga som har det övergripande ansvaret för våra webbplatser. Tillsammans med dem kommer du att arbeta med att stödja ledningen för våra olika förvaltningar, till exempel primärvården, folktandvården och Blekingesjukhuset. Du kommer också att stödja de publicister som finns på till exempel sjukhuskliniker och i andra verksamheter på motsvarande nivå. I arbetet ingår att förstå kommunikationsbehoven i förvaltningarna och hur de kan tillgodoses. Dina arbetsuppgifter innebär att ta fram information och struktur för webbsidor, ge stöd och att följa upp olika insatser.


Vi är en förhållandevis liten arbetsgrupp som servar hela landstinget. Därför krävs en hög grad av flexibilitet och förmåga att täcka upp för varandra. Det kan därför bli aktuellt att du även får andra uppgifter men tyngdpunkten kommer att vara på intern och extern webb.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och driva landstingets webbutveckling framåt. Eftersom vi är en stödfunktion är det viktigt att du är lyhörd, lösningsinriktad och flexibel samtidigt som du har en förmåga att vägleda och prioritera när det behövs.
I ditt arbete kommer du att ha kontakt med olika samarbetspartner och det är därför viktigt att du har hög social kompetens och en förmåga att skapa goda relationer. Som person är du kommunikativ, engagerad och drivande. Du gillar att samarbeta med andra människor men är också van vid att arbeta självständigt. Du är målinriktad, strukturerad och van vid att arbeta mot deadlines.
Formella krav

Högskoleutbildning med inriktning mot media och kommunikation eller motsvarande som arbetsgivare bedömer som likvärdig
Relevant yrkeserfarenhet inom området webb
Mycket god datorvana
Goda kunskaper om sociala medier
Mycket goda kunskaper i svenska språket
God förmåga som skribent och vana vid att skriva för webben
Goda kunskaper i Officepaketet
Erfarenheter av att arbeta i Photoshop och Acrobat,

Meriterande

Kunskaper om e-delegationens webbriktlinjer och tillgänglighet på webben
Erfarenhet av att ha arbetat med webbaserad kommunikation inom offentlig sektor
Erfarenhet av att ha arbetat i Episerver och Sharepoint
Kunskaper om sökfunktionalitet och sökoptimering
Erfarenhet av att använda statistikverktyget Google analytics
Kunskaper om klarspråk

God teknisk förståelse för webb och andra digitala kommunikationskanaler
Erfarenhet av att arbeta i In Design, Illustrator
Erfarenhet av att driva projekt

Upplysningar

  • Madeleine Flood
    Kommunikationsdirektör
    0455-73 40 19

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-29.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till Offentliga jobbs rekryteringsdatabas där du registrerar ditt CV och skickar din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på Offentliga jobb eller kontakta supporten på telefon 0771-10 10 29.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.