Avdelningschef till Rödeby vårdcentral

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu påbörjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under de närmaste åren kommer vi att utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Primärvården omfattar Landstinget Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på mindre orter och i bland i hemmet. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum.

Rödeby vårdcentral ingår i Hälsoval och är en av de landstingsägda vårdcentralerna i länet. På vårdcentralen är vi cirka 25 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans och vi har cirka 6500 listade patienter . Det finns även en, för kommunen samlad, rehabiliteringsenhet bestående av kuratorer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter i samverkan med vårdcentralen.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidare grundanställning i din profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Chefskapet i Landstinget Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara landstingets företrädare och i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Som avdelningschef på Rödeby vårdcentral svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personalansvar för samtliga yrkesgrupper, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp. I uppdraget ingår att driva fortlöpande utvecklingsarbete och förändringsarbete med fokus på patientsäkerhet och ett effektivt arbetssätt. En viktig del av arbetet som avdelningschef är att skapa delaktighet och på bästa sätt tillvarata och utveckla den kompetens och kraft som finns hos medarbetarna. Vidare har du ansvar för att i dialog med avdelningschefer vid andra vårdcentraler och olika aktörer inom kommunens verksamhet skapa nätverk och utveckla arbetsformer.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad, positiv ledare vars arbetssätt präglas av tydlighet, uthållighet och delaktighet samt ett salutogent förhållningssätt. Du strävar efter att vara en tillgänglig chef och bidrar aktivt med engagemang, humor, tillit och kunskap till ett gott arbetsklimat. Du som söker ska ha högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga och ha mod och lust att leda. Vi ser erfarenhet av tidigare arbete som chef samt ledarskapsutbildning som meriterande. Arbetet innebär att samarbeta med andra, varför vi lägger stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet.

Upplysningar

 • Boris Svensson
  Verksamhetschef

  0734-471347
 • Anette Lundin
  Vision
  0455-73 56 45
 • Heléne Säldegård
  Kommunal
  0455-735654
 • Anette Lundsgård
  Vårdförbundet
  0455-735654

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-16.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.