Specialistläkare/överläkare inom medicinsk radiologi

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset har verksamhet i såväl Karlskrona som Karlshamn. Upptagningsområdet omfattar 150 000 invånare och vi genomför ca 95 000 undersökningar per år. På kliniken arbetar 9 överläkare, 7 specialistläkare, 4 ST-läkare, 54 röntgen- sjuksköterskor, 12 undersköterskor, 4 medicinska sekreterare, 2 sjukhusfysiker och 2 röntgeningenjörer. Kliniken har de flesta förekommande modaliteter såsom konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, MR (två 1,5T och en 3T) samt SPECT-CT. Mellan kl 22:00-07:00 alla dagar granskar TMC Sydney röntgenklinikens produktion.


Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas.
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Vi söker en målinriktad, ansvarstagande medarbetare med god samarbetsförmåga. Du kommer att delta i det dagliga radiologiska arbetet, inkluderande bl.a ultraljud, CT samt viss intervention och genomlysning. MR och/eller SPECT kompetens är ett plus men inget krav.
Du håller ronder och konferenser för kliniker och bidrar till internutbildningen. Vi ser gärna att du handleder ST-läkare. Du ingår i jourverksamheten som prim. jour fram till kl. 22:00 eller som bakjour i beredskap. Möjlighet finns att arbeta hemifrån som del av arbetstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad radiolog och har kunskaper i svenska lägst B2-nivå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar

 • Bo Frennby
  Överläkare, medicinskt ledningsansvarig
  0455-735043
 • Kerstin Elmberg
  Verksamhetschef Röntgenkliniken
  0455-735039
 • Krzysztof Morawiec
  Blekinge Läkarförening
  0455-735073
 • Marie Tidstrand
  Blekinge Läkarförening
  0455-735074

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-06.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.