Vi söker ambulanssjukvårdare och sjuksköterskor i Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Ambulansverksamheten i Blekinge står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras. Idag består ambulansverksamheten av ambulanser och bedömningsbilar. Under 2018 kommer verksamheten att kompletteras med lättvårdsambulanser och under 2019 kommer en ny ambulansstation stå klar i Karlshamn och planering för ny station i Karlskrona pågår. För att klara av att möta framtiden arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning
 • Varaktighet: 6 månader eller längre
 • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vikariat med stora möjligheter till tillsvidare anställning.
 • Tidsbegränsat till: 2019-02-28
 • Antal platser: 5

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha en avgörande roll för att rädda människors liv. I din roll på ambulansen arbetar du med akutinsatser när någon drabbats av akuta olycksfall och sjukdom. Arbete sker både på plats i hem/olycksplats samt under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare.

Inom ambulansen arbetare vi i team och i varje ambulans ska det finnas minst en sjuksköterska som utövar akutsjukvård med läkemedelshantering. Verksamheten pågår dygnet runt och din placering kommer att vara Karlskrona eller Karlshamn.

Vi har påbörjat vårt arbete om att vidarutveckla ett personcentrerat förhållningssätt för att på bästa sätt möta samtliga patienter med olika tillstånd och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är vidareutbildning inom ambulans, narkos eller IVA.
Vi söker dig som har adekvat grundutbildning inom vårdyrket (ambulanssjukvårdare) och genomgått körutbildningen säker körning.

Utöver ovan krävs det för att arbeta hos oss att du har:
• Minst B-körkort och högre behörighet är meriterande
• Medicinska krav motsvarande innehav av körkort med högre behörighet (buss, lastbil)

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för arbetsuppgifterna, såsom förmåga att arbeta i team, flexibilitet och att arbeta med personer i utsatta livssituationer. Du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta gör arbetet stimulerande och omväxlande. Du skall uppfylla kraven enligt ovan. Vid anställning kommer ett fystest att göras och simkunnighet skall kunna intygas.

Upplysningar

 • Jimmy Ridell
  Avdelningschef
  0455-735355
 • Martin Sevestedt
  Avdelningschef
  0454-732121
 • David Petersson
  Facklig repr Vårdförbundet
  o454-731000 via växel
 • Jim Wahlman
  Facklig repr Kommunal
  0454-731000 via växel

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-02.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.