Avdelningschef till Ambulans Karlskrona

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Blekinge har drygt 150 000 invånare och här finns ett sjukhus, Blekingesjukhuset, med verksamhet i Karlskrona och Karlshamn. Akutkliniken består av akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn, vårdadministration och ambulanssjukvård i Blekinge. Akutkliniken erbjuder medicinsk bedömning, initial behandling och vård vid akuta skador/sjukdomar både när patienten kommer till akutmottag-ningen/akutavdelningen eller transporteras in till sjukhuset med ambulans. Traumateamet på akutmottagningen tar hand om de svårast skadade, t.ex. vid trafikolyckor. Akutkliniken har beredskap att klara denna uppgift dygnet runt hela året.

Akutkliniken har under de senaste åren arbetat med att skapa hållbara strukturer inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, utbildning och teamarbete.

Ambulanssjukvården består av två huvudstationer en i Karlskrona och en i Karlshamn samt satelitsationer i Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Ambulans i Karlskrona har omkring 45 medarbetare och bemannar tre dygnsambulanser samt 3 dagambulanser. Under 2017 har ambulans i Karlskrona utfört 12200 uppdrag.

Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla ambulanssjukvården i Karlskrona och Blekinge. Verksamheten står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras och där ständiga förbättringar av den befintliga verksamheten är en förutsättning för att möta framtiden. Ny ambulansstation kommer att vara klar under 2019 i Karlshamn och något år senare i Karlskrona.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Individuell lönesättning
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Enl. ök. Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef kombinerat med grundanställning tillsvidare i din egen profession.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har man ansvar för att avdelningen drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Uppdraget innebär ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att verksamhetsutveckla sin avdelning inom kvalité, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. Som avdelningschef rapporterar man direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för akutkliniken. Dessutom ingår du i operativ ledningsgrupp för ambulanssjukvård.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har en högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget. Du skall ha tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Vi ser gärna att Du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, företrädesvis inom minutoperativ verksamhet.

Din förmåga att engagera och motivera dina medarbetare liksom att styra och leda med fokus på resultat ser vi som mycket väsentligt. Det är också viktigt att Du står bakom landstingets värdegrund engagemang, samarbete och kvalitet.

Eftersom uppdraget innebär att vara chef för en minutoperativ verksamhet som dessutom är i ständig utveckling så är det viktigt att Du har ett tydligt driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi ser det som viktigt att Du som chef kan tillvarata och utveckla medarbetarnas kunskaper och kompetenser.

Som person har Du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är tydlig i din roll samtidigt som Du är lyhörd för omgivningen.

Uppdraget förutsätter att Du har B-körkort.
Stort fokus ligger på personlig lämplighet för uppdraget.

Vi kommer att anpassa introduktionen utifrån Dina behov och Du kommer att få möjligheter till kompetensutveckling i ditt ledarskap och chefskap. Du kommer att jobba i nära samarbete med HR-konsult, controller, andra stödfunktioner och chefskollegor.

Upplysningar

 • Roger Nihlén
  Verksamhetschef
  0455-73 53 70
  0734-47 10 73
 • Anna Idberg
  Kommunal
  0455-73 66 65
  E-post: Anna Idberg
 • David Petersson
  Facklig repr Vårdförbundet
  o454-731000 via växel
 • Sandra Runesson
  Vårdförbundet
  0455-73 10 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-12.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.