Hjälpmedelskonsulent

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform: Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Tillträde: Tillträde enl. överenskommelse.
 • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Hjälpmedelscenter tillhör landstinget organisatoriskt och styrs av en samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Landstinget Blekinge.
Hjälpmedelscenter ska genom specialistkunskaper om hjälpmedel medverka till att människor med funktionsnedsättning får hjälpmedel så att de kan leva ett så självständigt och friskt liv som möjligt trots ett funktionshinder eller sjukdom. Områdena som hanteras är rörelsehinder, kommunikation och kognition, syn, medicinsktekniska behandlingshjälpmedel samt välfärdstekniska hjälpmedel. På hjälpmedelscenter arbetar vi i tvärprofessionella team för att möta vårdtagares och föreskrivares behov. För att verksamheten ska tillhandahålla en ännu bredare och tvärprofessionell specialistkompetens söker vi nu en Leg. Arbetsterapeut som hjälpmedelskonsulent till vårt gäng.


Då vårt uppdrag utökas, söker vi ytterligare en hjälpmedelskonsulent. Tjänsten är grundplacerad i Karlskrona, men det kommer vid behov ges möjlighet att utgå från Karlshamn.

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med hjälpmedelskonsulenter och hjälpmedelstekniker/ingenjörer och vara medicinskt sakkunnig vid generell och individuell rådgivning och utprovning. Hjälpmedelsortimentet riktar sig till barn och vuxna. Du kommer även att arbeta med utbildningar, telefonrådgivning samt vara delaktig inom marknadsbevakning, sortimentsurval och upphandlingar. Arbetet innebär ett nära samarbete utifrån ett konsultativt arbetssätt med förskrivare och hjälpmedelstekniker/ ingenjörer. Tjänsten omfattar både tvärprofessionellt och självständigt arbete.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut med flerårig erfarenhet inom yrket och av arbete med hjälpmedelsbedömningar enligt förskrivningsprocessen samt utprovningar.
Du är van datoranvändare med goda kunskaper i Officeprogrammen och journalföring.

Vi söker dig med följande egenskaper:
• pedagogisk förmåga, planera och hålla i utbildningar
• initiativförmåga
• serviceinriktad
• flexibel
• god samarbetsförmåga
• tekniskt intresserad
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort erfordras.

Upplysningar

 • Peter Franke
  Avdelningschef Konsulent Teknik
  0455-73 70 26
  0734-47 11 87
 • Sandra Strand
  Hjälpmedelskonsulent
  0455-736362
  0734-471769
 • Mathilda Gustafsson
  Hjälpmedelskonsulent
  0455-736382
  0734-471779
 • Maria Olsson
  Saco
  0455-736357

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19.

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2018-06-29 15:15:37 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.