Projektledare till framtidens psykiatrilokaler

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Psykiatrin finns i alla länets kommuner och erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal.

De kommande åren ska psykiatrin i Blekinge bygga nya lokaler i både Ronneby och Karlskrona. Vid nybyggnation ska lokalerna anpassas till framtidens hälso- och sjukvård. Den psykiatriska vården har under lång tid förändrats mot mer öppenvård och mindre heldygnsvård. Nu utvecklas verksamheten vidare med t ex personcentrerad och integrerad vård samt processorienterade och fler mobila arbetssätt. Forskning visar att vårdlokalernas utformning har stor betydelse för den psykiatriska vården och de nya lokalerna ska stödja nya arbetssätt och organisationsformer.

För att göra en behovsanalys och förslag till lokalprogram söker vi nu en projektledare.

Anställningsform

  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
  • Tillträde: Tillträde snarast. Tidsbegränsad anställning tom 2018-08-30
  • Tidsbegränsat till: 2018-08-30
  • Antal platser: 1

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer Du att leda en projektorganisation som kommer att bestå av en styrgrupp och ett antal arbetsgrupper. Du har stor påverkansmöjlighet på projektorganisationen och kommer även att arbeta nära representanter från landstingets fastighetsverksamhet (i första hand fastighetsförvaltare, lokalplanerare och byggprojektledare). En viktig del i arbetet är att ta del av andra vårdgivares erfarenheter och aktuell forskning om psykiatrilokaler och väga in dessa kunskaper i arbetet med behovsanalys och lokalprogram. Uppdraget kommer att utföras i två faser. Den första fasen består av att utarbeta bärande principer, mål och verksamheternas geografiska placering i länet. Den andra fasen består av att utarbeta förslag till lokalprogram baserat på beslut om bärande principer, mål och geografisk placering. Arbetet kommer att genomföras i dialog med såväl medarbetare som olika interna och externa intressenter.

Tjänsten som projektledare tillhör förvaltningsstaben, är direkt underställd förvaltningschef och rapporterar till förvaltningens ledningsgrupp och/eller annan arbetsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har projektledarutbildning och erfarenhet av att leda, driva och hålla ihop projekt. Erfarenhet av lokalplanering, hälso- och sjukvård, utvecklings- och förbättrings-arbeten samt ledarskap är meriterande.

Du har god samarbetsförmåga och förmåga att skapa relationer såväl internt som externt, erfarenhet av att leda processer kopplade till verksamhetsutveckling och ser möjligheter och utvecklingspotential utifrån helhetsperspektiv och nya förutsättningar. Du har en god administrativ förmåga, är strategisk, strukturerad, drivande, kvalitets- och kostnadsmedveten samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som anställd i landstinget Blekinge förväntas du dela landstingets värdegrund där engagemang, samarbete och kvalitet är ledstjärnor.

Upplysningar

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-13.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till Offentliga jobbs rekryteringsdatabas där du registrerar ditt CV och skickar din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på Offentliga jobb eller kontakta supporten på telefon 0771-10 10 29.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.