Två ST-läkare till Geriatriken i Blekinge

Landstinget Blekinge är ett bra val för dig som tycker att livet, med allt vad det innebär, är viktigt. Vi ger dig utmärkta förutsättningar att ge god vård och förbättra människors hälsa. Vi ger dig också möjlighet att välja en skön miljö för arbete, boende och fritid som genomsyras av livskvalitet.

Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet.

Geriatriken i Blekinge består i dag av en avdelning med 20 vårdplatser. Här bedrivs ortopedisk geriatrik (ffa höftfrakturer) och allmän medicinsk akutgeriatrik. Aktuell fördelning av platser är 12 ortoped och 8 medicin.
Ortopedpatienterna går via en ”fasttrack” kallad Linje 1. Detta betyder att patienterna kommer direkt till avdelning från röntgen utan att passera akutmottagning. Ortopedläkarna ansvarar för patienten tills dygnet efter operationen är gjord.
Medicinpatienterna kommer oftast till avdelningen via intagningsavdelning MOA (medicinsk observationsavdelning). Vi tar även patienter direkt från akutmottagningen och i vissa fall direkt från primärvården.
Geriatriken i Blekinge är under utveckling. I dag tillhör geriatriken medicinkliniken. Hos oss kommer du att få vara med och utveckla geriatrikens framtid utifrån behovet hos befolkningen i länet. Vårt mål är att ha slutenvårdsavdelning i både Karlskrona och Karlshamn, dessutom mottagningsverksamhet med inriktning mot exempelvis Parkinson, osteoporos, minnesmottagning och allmängeriatrik.
Vi har gott samarbete med Region Skåne och Landstinget i Kalmar vad gäller ST-randningar när det exempelvis gäller palliation.

Anställningsform

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Löneform:
 • Tillträde: enligtö.k
 • Antal platser: 2

Arbetsuppgifter

Din tjänstgöring innefattar avdelningsarbete och utveckling av geriatriken i Blekinge. Vi tillhandahåller regelbunden internutbildning och ett flertal obligatoriska ST-utbildningar så som handledning, ledarskap och forskningskurs inom Landstinget Blekinge.

På avdelningen arbetar vi i team med olika professioner. Vi arbetar enligt PULS-konceptet: https://www.skane.se/sv/Webbplatser/Skanes-universitetssjukhus/Om-Skanes-universitetssjukhus/Var-verksamhetsfilosofi/Lean-healthcare/Hur-vi-jobbar-med-Lean/Slutenvard-och-vardavdelningar/Pulsmoten-for-jarnkoll-pa-flodena/

Som ST-läkare på Blekingesjukhuset i Karlshamn/Karlskrona är du en viktig del i verksamhetens utveckling. Du kommer att inneha en pedagogisk roll till våra AT-läkare som handledare och mentor. Som ST-läkare hos oss får du mycket god handledning av erfarna kollegor och du har stora möjligheter att själv vara med och utforma din plan och utveckla specialintressen. Det finns ett gemensamt ST-kontrakt gällande exempelvis kurser, instudering och litteratur.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med goda kunskaper i svenska språket både när det gäller tal och skrift.
Är du specialist inom invärtes medicin eller allmänläkare så kan du tillgodoräkna dig delar av tjänstgöringen i ST tjänsten vilket leder till en förkortning av tiden på ST-blocket.

Upplysningar

 • Göran Åström
  Verksamhetschef
  0455-737720
 • Christina Stenberg
  ÖL Geriatrik
  0455-73 56 41
 • Malgorzata Jackowiak
  Läkarförbundet
  0455-73 10 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-28.

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig .

När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Sök jobbet här >>

Senast uppdaterad 2017-12-11 09:12:23 av Jenny Gustavsson

Så här ansöker du

Våra lediga jobb hittar du även på sidan Offentliga jobb, där du också ansöker. Klicka på ansökningslänken i annonsen för att komma till rekryteringsdatabasen där du registrerar ditt CV och skickar in din ansökan. Har du frågor som gäller din ansökan, till exempel registrering, inloggning eller hur du ansöker? Läs mer på offentligajobb.se eller kontakta supporten på telefon 0771-69 36 93.

Prenumerera på jobb

Hittar du ingen utannonserad tjänst som passar dig just nu? Då finns det möjlighet att på Offentliga jobb prenumerera på jobb du är intresserad av. Klicka på länken så kommer du till en söksida på Offentliga jobb där landstingets lediga tjänster finns. Klicka på "skapa bevakning" för att börja prenumerera. Innan du gör detta kan du också förfina sökningen om du till exempel bara är intresserad av jobb inom en viss yrkeskategori.

Är du sjuksköterska? Vi behöver dig!

Vi har alltid behov av sjuksköterskor. Om du inte hittar ett passande ledigt jobb i listan bredvid men är intresserad av att jobba i Landstinget Blekinge får du gärna höra av dig! Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken.